Dotekománie doporučuje #8 – Poznej neznámou píseň

Dotekománie doporučuje #8 – Poznej neznámou píseň
2013-09-14T11:00:13+02:00
• 14. 9. 2013
4

Často posloucháte rádia a stává se vám, že zrovna hrající píseň neznáte? Pokud ano, právě pro vás dnes doporučujeme aplikace pro rozpoznání hrajících skladeb. Mezi nejlepší aplikace patří Shazam, SoundHound a TrackID.

unnamed unnamed_1_ unnamed_2_

Shazam má za sebou nemalou historii a velkou slávu. Před několika lety byl Shazam naprostou novinkou a peckou, které se nedalo konkurovat. Nicméně zanedlouho se začaly objevovat aplikace, které šly Shazamu „po krku“.

unnamed unnamed_1_

unnamed_2_ screen568x568

Nejlépe se to povedlo konkurentovi jménem SoundHound. Obě aplikace jsou perfektně propracované a přesné. Nelze zapomenout na TrackID, který byl původně pouze pro zařízení Sony Ericsson (nyní jen SONY) a nynější fáze je také přesná.

unnamed (2)_result unnamed (3)_result

Všechny tyto aplikace mají jasně určené, k čemu mají sloužit. Jediná funkce, která s rozpoznáním hudby nesouvisí, je sdílení svých zjištěných písní přes sociální sítě. Jako plus bych označil uchovávání historie, která se hodí, pokud jste zrovna např. na koncertě a určitě nebudete mít čas zrovna danou píseň vyhledat, stáhnout, či zakoupit.

unnamed (4)_result unnamed (5)_result

Jako zajímavou funkci lze označit tzv. žebříčky. Každá aplikace z výše zmiňovaných ji obsahuje. Naleznete zde pořadí aktuálně nejpopulárnějších písní vyhledaných právě přes danou aplikaci. Písně, které jsou dostupné na iTunes, či Amazonu se dají přímo v aplikaci SoundHound přesměrovat ke koupi,a le je zde i možnost si poslechnou a podívat se na videoklip skrze portál Youtube.

unnamed (1)_result unnamed_result

Všechny aplikace jsou na Google Play a iTunes zdarma, ale Shazam a SoundHound mají i své placené verze, u nichž cenovka překračuje 100 Kč. Za tento poměrně vysoký poplatek získáváte řadu vylepšení, přičemž se například zbavíte reklamy. Uživatelé Windows Phone určitě potěší existence Shazamu i pro tento operační systém.

Ačkoliv si aplikace jednoznačně konkurují, tak ve své podstatě nabízí stejná komfort a jsou jednoduše použitelné. Jakmile chcete znát název právě hrající skladby, tak stačí spustit jednu z aplikací a zmáčknout tlačítko pro poslouchání. Ve většině případů znáte všechny dostupné informace do několika sekund. Rozhodně se jedná o užitečné pomocníky.

logo-app Shazam Encore Shazam Entertainment Limited 5,62 US$ ANDROID

logo-app Shazam Shazam Entertainment Limited Zdarma ANDROID

[winphone]/shazam/2f8d5271-2b81-e011-986b-78e7d1fa76f8[/winphone]

logo-app Shazam Developer Zdarma iOS

logo-app TrackID™ Sony Mobile Communications Zdarma ANDROID

logo-app SoundHound SoundHound Inc. Zdarma ANDROID

logo-app SoundHound ∞ SoundHound Inc. 5,99 US$ ANDROID

logo-app SoundHound - Music Discovery Developer Zdarma iOS

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Martin Smola

14. 9. 2013, 18:39

Shazam jsem nejakou dobu pouzival, ale od te doby, co je tato funkce soucasti Androidu, tyto aplikace jiz nepotrebuji. A pro ty, co ji v systemu nemaji, staci si vyhledat Google sound search apk a nainstalovat. Je zdarma, bez zbytecnosti a historii uz umi take, myslim od verze 1.1.3.

Pavel Šimůnek

15. 9. 2013, 22:30

Instaloval jsem odtud http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2198102 ale nikde se mi nic v systemu neobjevilo. Instaloval jsem v. 1.1.8.

Pavel Šimůnek

15. 9. 2013, 22:50

Aha,tak objevilo,ale nejde spustit.

Pavel Šimůnek

15. 9. 2013, 23:20

Hmm tak vse zpet.Nedoslo mi ze se spousti jen widget nikoliv aplikace.Uz to fachci ;-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat