Apple: 700 miliónů zařízení, iOS 7 již 18. září a iTunes Radio

Apple: 700 miliónů zařízení, iOS 7 již 18. září a iTunes Radio
2013-09-10T19:30:11+02:00
• 10. 9. 2013

Na začátku září jsme se dozvěděli poněkud nečekanou informaci o příchodu nového systému Android 4.4, který ponese označení KitKat. Zároveň se Google pochlubil, že dosáhl na jednu miliardu aktivací, což je pozoruhodný výsledek. Ovšem musíme upozornit, že je na světě obrovské množství výrobců, kteří do svých zařízení dávají systém Android.

Apple se právě dnes pochlubil taktéž zajímavým číslem. Ke konci příštího měsíce by měl prodat celkově 700 miliónů zařízení s iOS. Zde jsou počítány iPody Touch, iPady a iPhony. Bohužel tuto informaci dále nerozvedl. Můžeme jen hádat, jaký podíl má každé z těchto zařízení.

Objevuje se ale otázka, jak moc do tohoto čísla započítává odhady na prodeje nových zařízení. Je klidně možné, že očekávaných 700 miliónů prodaných kusů dovrší dříve nebo i později.

iOS 7

V tuto chvíli již konečně víme, že nejnovější systém iOS 7 přijde na iPhony 5 a 4S již 18. září. Samozřejmě se nezapomnělo na tablety, pro které bude dostupná aktualizace v ten samý den. Konkrétně se mohou těšit majitelé iPadu mini a iPadu 2. generace a vyšší. V tuto chvíli zatím nevíme, jestli se nová verze dostane i na další modely, nebo jestli zde bude jiný plán aktualizací. Ovšem v Applu si věří a dodávají, že iOS 7 se stane nejpopulárnějším systémem na světě.

phpzrfajj

iTunes Radio

Dlouho se spekulovalo o tom, kdy se Apple přidá mezi společnosti, které nabízejí takzvané rádio. Právě dnes jsme se dočkali iTunes Radia, které bude součástí iOS 7. I zde si budete moci vytvořit vlastní okruh a na jeho základě se vytvoří kompletní seznam skladeb, které budete poslouchat. Jakmile se vám nějaká skladba zalíbí, budete moci jednoduše uskutečnit její nákup.

ios7-music-iradio_large_verge_medium_landscape

Zdroj: live.theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat