Bežné HTC One s čistým Androidem – svitla naděje

Bežné HTC One s čistým Androidem – svitla naděje
2013-05-31T06:32:23+02:00
• 31. 5. 2013

Včera jsme se dočkali poměrně významného překvapení v podobě HTC One Google Edition, což znamená, že tento model bude mít čistou verzi systému Android. Můžeme očekávat, že o aktualizace se bude starat přímo Google. Bohužel v tomto případě budou zákazníci ochuzeni o několik funkcí, které jsou v původním modelu. Samozřejmě zde nebude BlinkFeed nebo Beats Audio. Bohužel dostupnost je hlášená pouze pro USA – aspoň v tuto chvíli.

HTC_One_3V_transparent_v2

Novináři se nenechali unést novinkami a přímo položili několik otázek na tělo společnosti HTC. Tiskový mluvčí nechtěl prozradit kompletně celé plány do budoucna, ale naznačil, že je zde možnost většího rozšíření čistého systému Android. Konkrétně by se mohli dočkat majitelé současných modelů One, kteří by si mohli vyměnit systém se Sense za čistou verzi.

Bohužel se jedná jen o náznak a HTC zatím zvažuje, jestli by zde byl dostatečný zájem o mobil bez veškerých funkcí, které jsou obsaženy v Sense. Pro mnohé naše fanoušky se jedná o pozitivní zprávu, jelikož by se dalo říci, že výrobce pomalu otevírá oči a nabídne něco, po čem se volá již tak dlouhou dobu. Ovšem je tu otázka, jakým způsobem by chtělo HTC šířit čistou verzi systému Android. Bude se jednat jen o možnost pro vývojáře nebo uvolní nástroje? Zavede nějaké jednodušší přepínání v mobilu? To zatím nevíme, ale možná by tato strategie pomohla k lepším finančním výsledkům.

Zdroj: pocket-lint.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat