Patent Googlu redukuje spotřebu displeje v závislosti na baterii

Patent Googlu redukuje spotřebu displeje v závislosti na baterii
2013-04-03T12:30:19+02:00
• 3. 4. 2013

Svět smartphonů je rozdělen do několika kategorií. Můžete si vybrat mezi rozličnými systémy, ale také jsou zde dostatečné technologické rozličnosti. Například u displejů se většinou budete rozhodovat mezi AMOLED, LCD nebo IPS displeji. Právě v této kategorii je aktivní i Google, který ovšem nevyrábí displeje.

flexible-amoled

Byl mu udělen patent na šetření energie u OLED displejů, který je softwarového charakteru. Díky této novince bude moci využívat naplno vlastnosti OLED displejů u mobilních zařízení s baterií. Patent se zaměřuje na práci nejen se zobrazovacím panelem, ale také zde započítává i zbývající kapacitu baterie.

S klesající hodnotou baterie by měl software upravovat i způsob práce s displejem. V tuto chvíli většina mobilů upravuje například jas automaticky  ale bez ohledu na zbývající energii. Google tuto věc řeší jinak a vytvořil 3 metody, dle kterých se upraví práce s displejem. V prvním případě dojde k vypnutí funkcí Blur a animací. Ve druhém kroku dochází ke zmíněným úpravám, ale navíc se také sníží rozlišení displeje, což zřejmě bude využitelné u HD a Full HD panelů. V posledním módu se již sahá na samotné barvy displeje, kdy dochází k zobrazování informací jen za pomocí černé a červené barvy. Černá znamená vypnuté pixely, což je pozitivní pro baterii.

US08407502-20130326-D00005

Jedná se o zajímavý nápad, který by se mohl aplikovat jako nouzové řešení v kritických situací při nedostatku energie. Samozřejmě je zde omezení na technologii displeje, ale ve výsledku by mohlo dojít k prodloužení životnosti na jedno nabití. Zde by tento patent mohl nasvědčovat tomu, že by mohlo dojít k jeho využití u mobilů od Motoroly. Na druhou stranu by mohlo dojít k využití u údajně chystaných Google hodinek, které by mohly mít flexibilní OLED displej.

Zdroj: google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat