Facebook plánuje androidí novinku, partnerem je HTC aktualizováno

Facebook plánuje androidí novinku, partnerem je HTC [aktualizováno]
2013-04-03T07:00:09+02:00
• 3. 4. 2013

Aktualizováno 3.4. 2013

Ještě před samotnou událostí Facebooku se objevují další informace o připravovaném mobilním telefonu, který by měl být součástí představení. V tuto chvíli se má jednat o údajné rendery smartphonu od HTC, jehož specifikace můžete nalézt v minulé aktualizaci článku. Původní název má být změněn z HTC Myst na HTC first, ale netušíme, jestli to není jen další pracovní označení.

facebookphone

Bohužel tentokrát si nemůžeme být jisti, jestli zdroj @evleaks má reálné obrázky chystaného mobilu. Nedávno si totiž pošramotil dobrou pověst, takže musíme tyto informace brát s větší dávkou podezření.

htc-first-colors

Aktualizováno 1. 4. 2013

Na internet se dostaly specifikace zařízení, které bude zřejmě použito pro demonstraci novinek.  Bude se jednat o smartphone střední třídy se speciálně upraveným prostředím Sense. Zatím nevíme, jestli se bude jednat jen o ukázkové zařízení, nebo bude nakonec k dispozici v obchodech.

  • Procesor: MSM 8930 1.2GHZ  Dual-Core
  • Displej: 4.3″  při rozlišení 1280×720 (HD)
  • Kamery: 5M/1.6M
  • RAM: 1GB
  • ROM: 16GB (bez podpory SD karet)
  • WiFi: 802.11 a/b/g/n
  • GPS/Glonass
  • Bluetooth 4.0
  • Android: 4.1.2 s upraveným HTC Sense 4+ pro Facebook

Původní článek

Dlouhou dobu se objevují spekulace o Facebook smartphonu, který by měl být vyráběn v továrnách HTC. Zaznamenaly jsme dokonce údajné specifikace chystaného mobilu, ale ty se časem poměrně dost měnily. Poslední zmínky mluvily o celkem dobře vybaveném zařízení, ale Facebook má zřejmě jiné plány.

HTC_Facebook

Včera totiž byla rozeslána pozvánka na akci, kde má být uvedena novinka týkající se Androidu. Prozatím můžeme jen odhadovat, co se na nás chystá, ale dle neoficiálních zdrojů se mohou těšit majitelé všech smartphonů se systémem od Googlu. Dle tohoto lze soudit, že se nebude jednat o smartphone. Na pozvánce, kterou můžete vidět níže, je jasně řečeno, že se bude jednat o novou domácí obrazovku pro váš Android.

facebook-android-event-april-4

Oficiálním partnerem podle Wall Street Journal má být HTC, které zřejmě novinku uvede na některých modelech ze své řady. Možná se dočkáme většího šíření, ale není jednoduché odhadnout, o co vlastně půjde. Z malých střípků informací by se dalo soudit, že se bude jednat o aplikaci, kterou uvidíte ihned po odemčení nebo zapnutí smartphonu.

Mohlo by se jednat o widget, ale dosavadní náznaky spíše naznačují, že by se mohlo jednat o launcher přímo od Facebooku. Jedná se o naši spekulaci, kterou nemusíte brát zcela vážně. Musíme si tedy počkat na 4. dubna a nechat se překvapit, co si pro nás připravila největší sociální síť na světě.

Zdroje: droid-life.com, pocketdroid.net, llabtoofer.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat