Ematic Genesis Prime: 7palcový tablet za 1 600 Kč

Ematic Genesis Prime: 7palcový tablet za 1 600 Kč
2013-04-07T09:30:30+02:00
• 7. 4. 2013
3

Jestliže se momentálně se poohlížíte po cenově dostupném tabletu, jehož úhlopříčka nepřesahuje 7 palců, tak jedním ze žhavých kandidátů může být nově představený Genesis Prime od Ematicu. Technické specifikace tabletu nejsou příliš oslňující, proto je spíše zaměřený na nenáročné uživatele.

Ematic Genesis Prime

Ematic představuje Genesis Prime s dvoujádrovým procesorem taktovaným na 1.1 GHz, 400MHz grafickým čipem a 512MB pamětí RAM. Kapacitní 7palcový displej převážnou většinu zklame svým rozlišením 800 x 480 pixelů a ani přední 0,3MPx kamerka nenadchne. Interní paměť v základu nabídne 4 GB volného místa a dalších 5 GB získáte od cloudové služby Pogoplug.

Mezi další funkce lze zařadit USB port 2.0, 3,5mm audio jack, možnost připojení na Wi-Fi či podpora paměťových microSD karet. Potěšit může operační systém Android ve verzi 4.1 Jelly Bean a certifikace společností Google, z čehož vyplývá plná podpora obchodu Play a integrace Google služeb.

Rozhodně nejde o žádného velkého konkurenta pro Kindle Fire nebo Nexus 7, ale minimálně o levnější alternativu 7palcového zařízení. Jedná se o příjemného společníka pro surfování po internetu, čtení knih, procházení sociálních sítí či přehrávání videí. Genesis Prime můžete nyní předobjednat u Amazonu nebo J&R za 79,99 dolarů, což v přepočtu vychází na přijatelných 1 585 Kč. K dostání by měl být do jednoho měsíce.

Ematic Genesis Prime - přední část Ematic Genesis Prime - zadní část

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Vladimír Běhoun

7. 4. 2013, 12:45

Asi jen taková blbá otázka :D … přehraje to HD video? Dik

Antonín Horňáček

7. 4. 2013, 13:21

Vzhledem k tomu, že by měl mít uvnitř HD přehrávač videí, tak zřejmě asi ano.

Zalezi co tam je za procesor, ale podle frekvenci by to mozna i mohlo. Ale takovy tablet fakt nema cenu kupovat, ty parametry jsou tak akorad pro beh systemu, natoz na prehravani treba FullHD. Za ty penize se daji koupit lepsi.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat