LG Optimus G Pro oficiálně představen

LG Optimus G Pro oficiálně představen
2013-01-22T06:50:40+02:00
• 22. 1. 2013

Není to ani několik dnů, co jsme vás informovali o tom, že LG plánuje vylepšenou verzi současné vlajkové lodě Optimus G. Původní domněnky se potvrdily a následovník nese název Optimus G Pro. Momentálně byl představen pro Japonsko, a to konkrétně pro operátora NTT DoCoMo. S tímto modelem LG oficiálně vstupuje do kategorie mobilů s 5palcovým rozměrem a rozlišením Full HD.

Společnost se bude chlubit, že i Optimus G Pro disponuje hustotou pixelů 440 ppi. Samozřejmě se nejedná o jedinou změnu. Oproti původnímu modelu sice obsahuje stejný SoC Snapdragon S4 Pro APQ8064, ale došlo k navýšení frekvence na 1.7 GHz. Opět zde najdeme 2 GB RAM, Android 4.1 Jelly Bean a 13MPx zadní kameru. Základní model má ve výbavě 32GB úložiště, které lze rozšířit o microSDXC karty. Naštěstí došlo k navýšení kapacity baterie na hodnotu 3000 mAh, ale to se také odrazilo na rozměrech. Optimus G Pro je o 1.5 mm silnější a váží o 15 gramů více.

LG se zde nechlubí jen parametry, novinka dostala i několik vylepšení v systému Android. Obsahuje takzvané Slide Apps, což jsou mini aplikace, které nejsou roztaženy na celou plochu displeje a lze je přesouvat. Nově také disponuje funkcí Dual Video, což umožňuje pořizování fotografií simultánně z přední i zadní kamery. Prozatím neznáme dostupnost nebo cenovku, ale můžeme počítat s tím, že v dohledné době dostane i do Evropy. Pravděpodobně se znovu představí na veletrhu MWC.

Zdroje: theverge.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat