HTC Radar – malý, ale svižný pomocník

HTC Radar – malý, ale svižný pomocník
2013-01-13T12:30:00+02:00
• 13. 1. 2013

Myslím si, že už se shodneme na tom, že jednojádrové procesory a 512MB RAM paměť je málo. Hodně výrobců telefonů se pyšní, že mají čtyřjádrové čipy a taky velkou kapacitou operační paměti. HTC Radar se zrodil na konci roku 2011 a od té doby se také dodává k nám. Moc pozornosti mu však věnováno nebylo, jelikož se do popředí začínal dostával Samsung, a to s vysoce postavenými modely – např. Galaxy S II.

Hliník kolem celého těla telefonu činí zařízení pevnější a odolnější proti pádům či jiným otřesům. Kvůli tomuto tělu by se mobil dal popsat jedním slovem – „buřtík“. Váha 132 g na rozměry 121 x 62 x 10,9 mm je opravdu moc. Za to vám ale parádně sedne do ruky a v kapse ho aspoň cítíte. Na přední straně vás nijak zvlášť neohromí 3,8″ S-LCD displej. Tedy do toho momentu, než se ho dotknete. Na svou velikost je velice přesný. Není se čemu divit, když vás na tak malém displeji překvapí 246 dpi. Když už jsem na začátku psal něco o Samsungu Galaxy S II, tak si to s ním i srovnejme. Samsung má o 0,5″ větší displej, ale hodnota dpi je pouze 218.

Pod displejem najdeme tři senzorová tlačítka. Tlačítko zpět, tlačítko lupa a tlačítko se znakem Windows. Teď už zřejmě nemusím vysvětlovat, že HTC Radar není Android, ale Windows Phone s verzí 7.5. Levá strana telefonu má na sobě pouze microUSB, přes který telefon nabíjíte či ho připojíte k počítači. Odemykací tlačítko a 3,5mm jack pro připojení sluchátek hledejte na horní straně telefonu. Na pravé straně zařízení najdete obrovské tlačítko pro ovládání hlasitosti a pod ním je spoušť fotoaparátu.

O výkon telefonu se stará jednojádrový procesor Qualcomm MSM8255, který běží na 1 GHz. Spolu s operační pamětí o velikosti 512MB si řeknete, že telefon bude pomalý a celkem nefunkční. To však není pravda. HTC Radar se mi po hodinách práce ani jednou nezasekl. Musím uznat, že hraní Angry Birds bylo trochu pomalejší, ale překousnout tento malý zádrhel bylo vcelku jednoduché. Vždyť systém WP není dělaný pro hry, ale spíše pro práci a komunikaci. Baterie o velikosti 1 520 mAh vám na normální využívání zařízení postačí i na 3 dny bez nabíjení. Vnitřní 8GB paměť není bohužel rozšiřitelná pomocí microSD karty, a tak si budete muset nějak vystačit. Pro připojení k počítači si budete muset nainstalovat nový program – Zune. Přes něj budete moci spravovat svoje zařízení a taky ho synchronizovat s počítačem.

Na zadní straně telefonu najdeme hlasitý reproduktor a vedle něj 5Mpx fotoaparát. Ten dokáže natáčet video v rozlišení 720p a jeho stabilizační schopnosti jsou až neskutečné. U čočky fotoaparátu naleznete i diodový blesk, který vám poslouží skvěle i jako světlo, kterým si přisvítíte. Pod článkem se podívejte i na pár fotek, které jsou pořízeny Radarem.

Jelikož HTC Radar je jedním ze zařízení s Windows Phone, tak si  na jeho uživatelské prostředí celkem rychle zvyknete. Můžete si změnit pozadí či jinak barevně sladit prostředí systému. Na domovské stránce můžete připínat a také naopak odebírat různé potřebné věci,  jako jsou například Zprávy, Aplikace, Kontakty… Pokud jste někdy ve svém životě vlastnili telefon s tímto operačním systémem, už asi víte co je jeho hlavním nedostatkem – Marketplace. To je místo ke stahování aplikací, ale není tak přeplněné jako například Google Play. Bohužel je to skoro pravý opak, ale je pravda, že se postupně zvětšuje, a to hlavně kvůli prodaným telefonům s WP 8.

Závěrem bych chtěl už jenom dodat, že HTC Radar je skvělý pomocník. Na Windows Phone jsem si rychle zvykl, ale nedostatek aplikací na Marketplace mě hodně zklamal. Avšak vestavěné Microsoft Office bych si nechal líbit i na Androidu. HTC Radar má přednosti i ve focení, o kterém jsem se už výše zmínil. Pokud chcete hodně muziky za málo peněz se systémem Windows Phone doporučuji HTC Radar zvážit.

Za zapůjčení  HTC Radar do této recenze děkujeme společnosti T-Mobile Czech Republic a.s.

Autentické fotografie pořízené zařízením HTC Radar 

Graf ceny produktu HTC Radar poskytuje server Heureka.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zaměstnán v IT oboru v Praze. Zajímám se o svět moderní techniky. Vlastním a jako primární telefon používám Ulefone Power, ke kterému používám tablet Apple iPad Air 2. Dříve zastánce Androidu, nyní se chystám na přechod na systém iOS.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat