Oppo a OnePlus budou využívat Google Gemini

Oppo a OnePlus budou využívat Google Gemini
2024-04-16T16:40:04+02:00
• 16. 4. 2024

Zdroj: Oppo

Každý rok si výrobci mobilních telefonů vyberou jedno téma, na které se zaměří a uvedenou v tomto duchu funkce nebo vlastnosti mobilů. Tentokrát se hodně věcí točí kolem umělé inteligence a generativních modelů. Zatímco některé společnosti vyvíjí vlastní řešení, jiné jednodušeji sáhnou po takovém, které již existuje. Právě takto to udělal například Samsung, který používá Google Gemini. Nyní se přidává i Oppo a OnePlus.

Apple zvažuje licencování umělé inteligence Gemini od Googlu pro svůj nadcházející systém

Gemini u Oppo a OnePlus

V rámci konference Google Cloud Next 2024 bylo oznámeno, že společnost Oppo začne u svých mobilů používat právě generativní model Gemini od Googlu, což se dotkne i mobilů řady OnePlus.

„Generativní umělá inteligence představuje významný milník ve vývoji AI. Přináší větší kreativitu, nové možnosti, lepší technickou škálovatelnost a výrazně vyšší efektivitu. Tyto faktory nám dodávají jistotu, se kterou vstupujeme do nové éry telefonů s umělou inteligencí,“ prohlásila Nicole Zhangová, generální ředitelka pro produkty s AI ve společnostech OPPO a OnePlus. „Naše intenzivní spolupráce se společností Google Cloud je po celou dobu naší cesty klíčová. Možnosti otevřené platformy Google Cloud mají pro rozvoj telefonů OPPO s AI zásadní význam,“ doplnila.

Firma se chce zaměřit na čtyři kategorie nebo spíše schopnosti: efektivní výpočetní výkon, vnímání reálného světa, sebevzdělání a kreativita. Díky tomu se má vylepšit používání mobilních telefonů. Sice to zní honosně, ale zatím si budeme muset počkat na další využití. V tuto chvíli je k dispozici zatím jen chytré mazání prvků z fotek a nahrazováním za generovanou část. Oppo uvádí, že si jejich implementace poradí se 120 kategoriemi objektů, které lze ve fotkách nahradit, ale pracuje se na rozšíření.

OPPO a OnePlus představují novinky v AI 02 1269x722x

Zdroj: Oppo

Gemini první zamíří do mobilů OPPO Find X7 a OnePlus 12. Později bude dostupné také pro Reno 11 Pro, Reno 11, Reno 11 F, Find N3 a Find N3 Flip. Další zařízení mají také přibývat.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat