Apple zvažuje licencování umělé inteligence Gemini od Googlu pro svůj nadcházející systém

Apple zvažuje licencování umělé inteligence Gemini od Googlu pro svůj nadcházející systém
2024-03-20T11:40:22+02:00
• 20. 3. 2024

Zdroj: phonearena

Nadcházející verze iOS 18 se chystá přinést jednu z největších aktualizací v historii softwaru pro iPhone. Již dlouho se spekuluje o tom, jak Apple přistoupí k implementaci generativní umělé inteligence do systému iOS, a nyní se zdá, že máme potenciální odpověď a tou je Google Gemini.

Použije Apple Google Geminiv systému iOS 18?

Agentura Bloomberg uvádí, že Apple aktivně vyjednává s Google o licenci pro jeho modely generativní umělé inteligence Gemini. Kromě toho Apple údajně také zvažuje spolupráci s OpenAI a jejich modely řady GPT.

Podle nových zpráv Apple plánuje do iOS 18 zavést nové funkce umělé inteligence vyvinuté na základě svého velkého jazykového modelu (LLM). Jedna z těchto funkcí má údajné kódové označení Ajax a její trénink stojí Apple miliony dolarů denně. Nicméně, místo vlastního vývoje generativní umělé inteligence, se Apple pravděpodobně rozhodl pro cestu licencování těchto technologií od externích dodavatelů, jako je právě Google, nebo OpenAI.

gsmarena 001 (1) 1200x675x

Zdroj: GSM Arena

Apple a Google již mají rozsáhlou dohodu o výchozím vyhledávači, která Applu údajně přináší až 18 miliard dolarů ročně. Tento nový krok směrem k licencování technologie generativní umělé inteligence by mohl posílit jejich obchodní vztahy ještě více.

Zatímco se tato nová spolupráce mezi Applen a Googlem zdá být slibná, neočekávejme žádná oficiální oznámení před konferencí WWDC v červnu, kde má Apple představit iOS 18 a případně další podrobnosti o svých plánech týkajících se umělé inteligence pro iPhone.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat