Spotify bylo díky společnosti O2 lokalizováno i pro Českou republiku

Spotify bylo díky společnosti O2 lokalizováno i pro Českou republiku
2016-09-23T15:35:57+02:00
• 23. 9. 2016

Tuzemští operátoři se každým rokem předhánějí, kdo více peněz vydělal, kolik kdo zákazníků přetáhl na svou stranu a další. Nicméně, společnost O2, jehož vlastníkem je nejbohatší Čech Petr Kellner, do své nabídky tarifů zahrnuje i Spotify. Z toho tedy vyplývá, že se veškeří zákazníci dočkali více než 30 miliónů skladeb a k tomu navíc možnost poslouchat oblíbené písničky bez čerpání dat z jejich tarifu. Bohužel vše není tak růžové, jak se na první pohled může zdát.

Tak či onak, díky této spolupráci jsme se v České republice dočkali české lokalizace nejen aplikace, ale taktéž webového rozhraní Spotify. Jindřich Fremuth, ředitel divize Rezidentní zákazníci O2, celou situaci popisuje slovy:

Díky naší nabídce si Spotify v České republice našlo řadu nových příznivců a věříme, že díky české verzi se jejich počet ještě zvýší.

Chris Bevington, ředitel pro globální partnerství ve Spotify, se nechal slyšet a prohlásil:

Víme, že lokalizace má obrovský vliv na zkušenosti s používáním Spotify. Jsme přesvědčeni, že lokalizované služby a naše partnerství s O2 umožní českým posluchačům ještě snáz poslouchat oblíbenou hudbu. V Spotify věříme, že díky neustálému zlepšování je naše hudební aplikace nejlepší na trhu. Rollout české verze proběhne postupně v průběhu následujících týdnů.

Spotify v češtině, jak celé prostředí působí?

Hudební streamovací služba Spotify je dnešním dnem, tedy pátkem 23. září 2016, kompletně lokalizována pro český jazyk. Tím se však lehce změnilo i prostředí samotné aplikace. Samozřejmě, nejedná se o žádné markantní změny. Jedná se především o použitý font, který je oproti angličtině uhlazenější a celkově působí daleko lépe. Inu, posuďte sami. Aktualizace se samozřejmě dočkali i uživatelé Androidu.

Spotify Spotify Spotify Spotify

Spotify Spotify

Společnost O2 se mimo jiné pochlubila se zajímavými statistikami

Podívejte se na naše konkrétní data, jak lidé v síti O2 aplikaci využívají. Našim zákazníkům ušetříme měsíčně v průměru 539 MB dat, což znamená asi 250 písniček.

Více než 60 % lidí využívá Spotify alespoň jeden den v týdnu. Co se rozdělení podle pohlaví týče, ve všech věkových skupinách jsou o něco více zastoupeni muži. Přitom nejčastěji si aplikaci nainstalovali lidé ve věku 18-25 let (více než 21 % u mužů a 16 % žen). Počet posluchačů podle operačního systému víceméně kopíruje rozdělení telefonů v naší síti. Cca 60 % patří Androidu, okolo 35 % jsou uživatelé s operačním systémem iOS. Zbytek si rozdělili uživatelé Windows Phone a Blackberry.

o2

Zdroj: o2.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat