Microsoft ukončí aplikaci Wunderlist, nově používejte Microsoft To-Do aktualizováno

Microsoft ukončí aplikaci Wunderlist, nově používejte Microsoft To-Do [aktualizováno]
2019-12-10T06:35:01+02:00
• 10. 12. 2019

Aktualizováno 10. 12.

Před čtyřmi lety Microsoft koupil aplikaci Wunderlist, což je populární úkolníček. Do dnešního vylepšoval svou aplikaci Microsoft To-Do a přidával do ní novinky z Wunderlistu. Dokonce se nějakou dobu mluvilo o tom, že by původní majitel odkoupil svůj výtvor zpět, aby jej Microsoft jen tak neukončil. To se již nestane, jelikož bylo stanoveno datum konce.

Stane se tak 6. května 2020, kdy Wunderlist přestane synchronizovat data s cloudem. Po tomto datu bude aplikace funkční a bude možné exportovat data manuálně, ale Microsoft již nepočítá s podporou.

logo-app Microsoft To-Do Microsoft Corporation Zdarma ANDROID logo-app Microsoft To Do Capture Tasks & Set Reminders Zdarma iOS

Původní článek 3. 6.

Není tomu dlouho, co se Microsoft rozhodl pro nákup emailové aplikace Acompli nebo kalendáře Sunrise. Včera společnost potvrdila další nákup, o kterém se spekulovalo již v předchozích dnech. Nováčkem pod křídly Microsoftu je To-Do aplikace Wunderlist, tu Microsoft koupil včetně německé startupové společnosti 6Wunderkinder, která stojí za jejím vývojem.

00-top

Žádná ze společností zatím oficiálně nepotvrdila uskutečnění transakce, ovšem podle deníku The Wall Steet Journal již platba proběhla a Microsoft dal za Wunderlist přibližně 100 – 200 milionu dolarů. Na oficiálním blogu redmondského giganta se Eran Megiddo, generální manažer OneNote, k nákupu vyjádřil následovně:

„Zařazení Wunderlistu do portfolia Microsoftu skvěle zapadá do našich plánů pro znovuobjevení produktivity ve světě, kde je mobilita a cloud tím nejpodstatnějším. Dále tím dokazujeme náš slib, kterým je přinášení těch nejlepších aplikací na trhu pro všechny platformy a zařízení, která naši zákazníci využívají pro práci s e-mailem, kalendářem, zprávami, poznámkami a nově i s úkoly.“

Aplikace Wunderlist se proslavila v podstatě na všech mobilních platformách a v současné době má již přes 13 milionů uživatelů. Vývojářský tým povede po akvizici i nadále zakladatel a současný CEO společnosti Christian Reber, ten se k akvizici vyjádřil také vcelku pozitivně následujícími slovy:

„Připojení k Microsoftu nám zpřístupňuje masivní objem expertízy, technologií a lidí, o kterých si tak malá společnost, jako jsme my mohla doposud nechat jen zdát. Tým a produktovou strategii povedu i nadále já ze své berlínské kanceláře, protože to je to, co mám rád ze všeho nejvíce: vytvářet úžasné produkty, které pomáhají lidem a firmám dělat věci tím nejjednodušším a nejintuitivnějším možným způsobem.“

Zatím není zřejmé, jakým způsobem začlení Microsoft Wunderlist do své stávající produktové nabídky, jako jedna z možností se nabízí jeho hlubší integrace do sady Office, přesněji řečeno zakomponování jeho služeb do aplikací jako Outlook a OneNote. Wunderlist bude i po odkoupení Microsoftem fungovat stejně jako doposud a beze změn zůstávají i ceny, bezplatná verze zůstává zdarma a ceny v rámci předplatného jsou taktéž zachovány.

Zdroje: thurrott.com, theverge.com, thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat