Fairphone 2 – další etický smartphone

Fairphone 2 – další etický smartphone
2015-06-20T09:35:41+02:00
• 20. 6. 2015

Důvodem, proč se smartphony od společnosti Fairphone nazývají „etické smartphony“ je to, že společnost klade veliké nároky na to, aby tento smartphone byl vytvořen s co největším respektem k životnímu prostředí a lidským právům. Nyní firma vydala druhou generaci svého zařízení, a to Fairphone 2. Toto zařízení se může pochlubit modulárním designem, který nabízí zákazníkům možnost  snadno vyměnit starší díly za nové, bez nutnosti koupě dalšího zařízení. Což firma bere jako největší plus v šetrnosti k životnímu prostředí.

int-phone-page_0005_6-integrated-case

Každý z vnitřních modulů telefonu by měl být soběstačný a zákazník by měl být schopen danou část vyměnit během pár hodin. V případě, že se rozhodnete upgradovat například přední kameru, tak by to měla být záležitost maximálně odpoledních hodin. Jen velice malé množství komponentů bylo přilepeno nebo připájeno, většina je pouze zacvaknuta nebo přimontována šroubky.

fairphone2

Když slyšíte slovo etický, tak si asi většina z vás vybaví velice levné a nevýkonné zařízení, ale společnost si uvědomuje, že v dnešní době nemůže šetřit na výkonu zařízení. Proto je Fairphone 2  v základní verzi vybaven Snapdragonem 801, 2 GB RAM a 32 GB interní pamětí. U displeje zde byly zvoleny rozměry 5″ palců s rozlišením Full HD a s pokrytím sklem Gorilla Glass 3. Dále je toto zařízení osazeno 8megapixelovým fotoaparátem a celé je napájeno odnímatelnou baterii o kapacitě 2420 mAh. Pro zákazníky kteří více cestují, je smartphone vybaven dvěma sloty pro kartu SIM. A v neposlední řadě potěší operační systém Android ve verzi 5.1. Lollipop.

Společnost se zavazuje, že všechen vytěžený cín a tantal je z Demokratické republiky Kongo a že veškeré zisky z prodeje tohoto telefonu budou směřovat na podporu sociálního fondu v Číně a také na podporu recyklačních programů. Cena tohoto zařízení bude v Evropě 525 € (14 300 korun). Společnost Fairphone doufá, že telefon bude za normálních podmínek fungovat přibližně deset let.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat