Nový Android Wear podporuje ovládání gesty a přidává nové aplikace Google I/O 2015

Nový Android Wear podporuje ovládání gesty a přidává nové aplikace [Google I/O 2015]
2015-05-28T20:21:34+02:00
• 28. 5. 2015

Google před nedávnem představil Android Wear 5.1.1, proto jsme se dnes na I/O dočkali pouze rekapitulace předchozích novinek a oznámení několika nových aplikací, které budou dostupné pro chytré hodinky. Je to přesně rok, kdy Google představil první verzi Android Wear a již nyní je k dispozici přes 4000 aplikací, které Wear podporují.

alwayson_500

V posledním updatu přidal Google několik šikovných funkcí, například podporu Always ON aplikací, kdy určité aplikace mohou zůstat na obrazovce i při přepnutí do úsporného režimu. Další vylepšením je podpora Wi-Fi. Hodinky tak nepotřebují být připojeny přímo k telefonu, přesto mohou dostávat notifikace z telefonu prostřednictvím cloudu. Bohužel ne všechny hodinky dostanou tuto funkci kvůli HW omezením. Novinkou byla také možnost odpovědět nakreslením smajlíku. Hodinky rozpoznají o jaký smajlík jde a odešlou jej příjemci.

quick2_emoji_reply_blog

Samotné hodinky lze nyní nově ovládat i gesty. Otočením zápěstí lze procházet seznamem notifikací ve směru otočení.  Podobnou funkci zajistí i doplněk Aria, o kterém jsme psali zde.

wristgesture_500

Na dnešní konferenci I/O jsme se dozvěděli, že v nejbližší době zamíří na chytré hodinky aplikace, jako jsou Foursquare nebo Uber, ze kterých bude možné přímo objednat auto hlasovým příkazem. Mezi dalšími pak Shazam, který přinese texty písní přímo na zápěstí, nebo Spotify, ze které je možné ovládat přehrávač v telefonu. Nové aplikace uzavírá Nest. Ten umožní regulaci termostatu odkudkoliv přímo z chytrých hodinek.

Zdroj: officialandroid.blogspot.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Čollák

Student Střední průmyslové školy. Rád cestuje, hlavně vlakem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat