S modulem Aria můžete gesty ovládat své chytré hodinky

S modulem Aria můžete gesty ovládat své chytré hodinky
2015-05-25T06:45:51+02:00
• 25. 5. 2015

V posledních letech jsme viděli spoustu různých přístupů k designu vašich chytrých hodinek. Také několik variant ovládání a například Peeble se vydal po cestě s tlačítky, ale platforma Android wear spoléhá na dotek a hlas. Pokud hledáte ještě třetí možnost ovládání svých chytrých hodinek, tak právě pro vás je tu přídavný modul k hodinkám se jménem Aria. Tento modul vám umožní ovládat vaše chytré zařízení na zápěstí pomocí gest.

aria-wearable

Po kliknutí na obrázek se spustí animace

Určitě se ptáte, jak to funguje. Aria měří pohyb ve vašem zápěstí, a proto je tak snadné své hodinky ovládat jen gesty ve chvíli, když například nemáte druhou ruku volnou. Jediným problémem je, že zatím tento produkt neexistuje. Zatím je v plánu pouze start na startovacím portálu Kickstarter v příštích několika týdnech. Toto zařízení pak má být ve dvou verzích.  Jedna má být pro Pebble Time a druhá varianta pro Android wear.

Model pro Pebble však přijde uživatele na 69 dolarů a nebude mít vlastní baterii či bluetooth. Majitelé Android wear zařízení budou muset ale vytáhnout ze své peněženky částku 169 dolarů, a to i díky tomu, že model bude obsahovat svou vlastní baterii a bluetooth. Tento modul také bude obsahovat SDK a je zaměřen především na vývojáře. Tento model by teoreticky také mohl spolupracovat s dalšími modely, které podporují bluetooth.

Zdroje: androidauthority.com, techcrunch.com, ariawearable.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Samuel Beniak

Zajímám se o moderní technologie a kromě toho se také zabývám fotbalem, který hraji od šesti let. Vlastním ''jablečný'' telefon, ale dříve jsem zkoušel také Windows Phone a Android.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat