Facebook testuje integraci WhatsApp

Facebook testuje integraci WhatsApp
2015-04-07T06:55:38+02:00
• 7. 4. 2015

V loňském roce se dlouho hovořilo o tom, proč se Facebook rozhodl utratit nemalé peníze za komunikační prostředek WhatsApp. V průběhu roku jsme mohli sledovat celou řadu spekulací. V blízké době bychom se měli dočkat integrace WhatsApp do mobilní aplikace Facebooku.

An illustration photo shows a man holding a smart phone with a Facebook logo as its screen wallpaper in front of a WhatsApp messenger logo, in Zenica

Novinky se objevily v aplikaci Facebooku ve verzi 31.0.0.7.13. Konkrétně se jedná o únik z aplikace určené pro uživatele operačního systému Android. Dá se však očekávat, že se podobné integrace dočkají i majitelé iOS. Samotná integrace spočívá v možnosti odeslání a sdílení novinek přímo z Facebooku do aplikace WhatsApp. Tato možnost se zařadí vedle tradičních tlačítek u příspěvků (To se mi líbí, Přidat komentář, Sdílet). Sdílet jednotlivé příspěvky je umožněno pro všechny uživatele, které máte ve svém adresáři ve WhatsApp.

FB_old_vs_newNová verze (vlevo) vs. Stará verze (vpravo), zdroj: Geek Time

Bližší informace o integraci těchto dvou služeb zatím k dispozici nejsou. WhatsApp si chce stále zachovat svou nezávislost na Facebooku. To alespoň tvrdí CEO WhatsApp, Jan Koum. Pro řadu uživatelů by však spojení některých služeb mohla být vítanou novinkou. Spekuluje se  o možnostech toho, že si uživatelé v budoucnu budou moci sdílet zprávy nebo různé informace. Tyto funkce budou samozřejmě přístupné pouze těm uživatelům, kteří využívají obě služby.

Zajímavé také bude do budoucna sledovat, co Facebook provede s vlastní komunikační aplikací. Nezdá se však, že by samotná platforma Messengeru měla nějak WhatsAppu ustupovat. Nabízí se tedy možnost, že dojde k určitému spojení Messengeru a samotného WhatsApp. To jsou ale pouze spekulace. Na rozhodnutí si budeme muset počkat.

Zdroje: androidauthority.com, geektime.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat