Facebook Messenger – aplikace třetích stran budou každodenním chlebem

Facebook Messenger – aplikace třetích stran budou každodenním chlebem
2015-03-26T10:00:47+02:00
• 26. 3. 2015
3

Jak jsme v uplynulém týdnu mohli slyšet, vývojáři Facebooku začali více pracovat na zlepšení aplikace Messenger. Od jejího vypuštění do světa, přibylo například sdílení své polohy, smajlíci, nálepky a nově dostupný platební systém. Aplikace už nyní neslouží – a pravděpodobně ani nebude sloužit – jen ke sdílení textových zpráv. Nově bude Facebook umožňovat přidání aplikace třetí strany jako doplněk.

fb-messegner

Vše bylo oznámeno na konferenci F8 Developer Conference 2015. Zde byly ukázány i příklady, které aplikace už nyní může Messenger využít jako svůj doplněk. Z celé řady aplikací zde máme Giphy, Bitmoji, JibJab a mnoho dalších. Tento velký skok se dá přisuzovat poměrně velkému počtu uživatelů, jež si aplikace dokázala získat od svého vypuštění.

„Budujeme Messenger jako způsob, jak vyjádřit sama sebe více, než jen textem,“ řekl Mark Zuckerberg na zahajovací keynote.

Facebook vypustil i novou API, což pomůže vývojářům prosadit své aplikace a možná tak i pomoci uživatelům, kteří na něco podobného čekají. Messegner už v podstatě není aplikací, ale spíše platformou a dá se říci, že Facebook má 2 tváře. V první můžete vidět či sdílet obsah mezi obrovskou sortou lidí nebo stránek. V druhé pak jen mezi přáteli v chatu. Jak moc nové změny uživatele osloví, se dozvíme až za nějaký čas. Zatím nám nezbývá nic jiného než čekat na aktualizaci a aplikace třetích stran.

Zdroje: engadget.com, thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Petr Konopásek

26. 3. 2015, 10:34

Docela mě to děsí … asi opravdu opustím android a přesunu se na blackberry

Tadeáš Kříž

26. 3. 2015, 16:24

Co to ma spolecneho s Androidem?

Petr Figala

26. 3. 2015, 17:10

jak to souvisí?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat