Koushik Dutta – Chromecast s přehráváním Spotify aktualizováno,videa

Koushik Dutta – Chromecast s přehráváním Spotify [aktualizováno,videa]
2014-02-18T07:23:24+02:00
• 18. 2. 2014

Aktualizováno 18. 2.

Koushik Dutta dokazuje, že chce posunout využití Chromecastu ještě dál. V tomto týdnu experimentoval s dekódováním videa s kodekem h264 a výsledek nepotěšil. Televizní kolík od Googlu to nezvládl a doslova se uvařil. To ale nijak nezastavilo Koushika a pořídil si nový. Nyní představil možnost přehrávání hudby z aplikace Spotify skrze Chromecast.

Aplikace Spotify zatím nemá nativní podporu, ale to zjevně není na obtíž.

Aktualizováno 16. 2.

Komunita se vyjádřila jasně. Chce aplikaci pro zrcadlení Androidu do Chromecastu. Koushik Dutta nelenil a dnes zveřejnil video ukazující tuto funkcionalitu. Bohužel zatím nevíme, kdy se novinka objeví pro uživatele.

Původní článek 13. 2.

Nedávno jsme se dočkali novinky od Googlu, která potěšila nejen vývojáře. Bylo uvedeno SDK pro Chromecast, což mnozí uvítali s nadšením. Ne dlouho na to se objevila první aplikace s podporou tohoto malého kolíku do televize. Samozřejmě myslím AllCast od vývojáře Koushik Dutty.

Tomu zabrala samotná implementace přibližně dvacet minut a mohli jsme tušit, že se nejedná o jedninou novinku, kterou si pro nás chystá. V týdnu vydal na svém profilu jednoduché MEME, kde se píše: „Co kdybych vám řekl, že mohu zrcadlit Android do Chromecastu.“

45890110

Jeho fanoušci vzali tuto informaci s nadšením, takže můžeme očekávat, že se brzy objeví demo aplikace. Ta by měla umožnit sdílení obrazu z vašeho displeje na Androidu do Chromecastu. Bohužel netušíme, jestli se bude jednat o novou aplikaci, nebo bude začleněna tato možnost do AllCastu.

Je možné, že našel způsob, jak v Androidu 4.4 využít nativní podporu zaznamenávání dění na obrazovce a vyslat tento stream do Chromecastu. Jedná se čistě o odhad a budeme si muset počkat, co vlastně Koushik představí.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat