Oppo N1 nabídne dual-boot s CyanogenMod aktualizováno

Oppo N1 nabídne dual-boot s CyanogenMod [aktualizováno]
2013-09-21T11:20:54+02:00
• 21. 9. 2013
1

Aktualizováno 21.9.

Oppo N1 bude první smartphone, u kterého poprvé oficiálně najdeme podporu CyanogenMod. Zatím jsme netušili, jak budeme moci nainstalovat tuto populární verzi systému. Odpověď se zřejmě skrývá na obrázku níže, což je snímek obrazovky zachycující interní komunikaci.

CM_Conversation

Je tedy možné, že Oppo N1 nabídne dual-boot a budeme moci jednoduše přepnout systém, což ale bude vyžadovat restart zařízení.

Aktualizováno 20.9.

Máme zde novou upoutávku, v které nyní Steve Kondik láká na nový top model. V popisku pod videem si můžeme všimnout, že Oppo a CyanogenMod zřejmě spojují síly. Znamená to snad, že si budeme moci oficiální cestou dopřát oblíbené ROM na modelu N1?

Aktualizováno 17.9.

Nejnovějšímu modelu N1 se dostává dostatečné pozornosti díky přesně plánovaným „únikům“. V tomto případě sama společnost uvolňuje jednotlivé informace, ale samozřejmě se objevují i ty, které nejdou oficiální cestou. Nyní se nám ukazuje finální balení pro tento model.

OPPO-Box-01 OPPO-Box-02 OPPO-Box-03

Aktualizováno 16.9.

Oppo nyní zveřejnilo video, kde promlouvají velvyslanci společnosti o novince N1. Lákají netradičním způsobem na akci, která se odehraje 23. září. Ve videu se objevují lidi z Norska, Švédska, Dánska, Německa a dalších zemí po celém světě.

Aktualizováno 13.9.

Oppo v poslední době vydalo několik videí a informací o novém modelu N1, přičemž vše bylo jen v náznacích. Nyní se ale objevily tiskové materiály, které odhalují podobu smartphonu a některé specifikace. Například můžeme očekávat optiku složenou z 6 čoček. Dokonce by se mohla objevit i optická stabilizace obrazu. Nyní se již můžete podívat na celkem velkou sadu reklamních fotografií.

´òÓ¡ Oppo-N1-Counter-10 Oppo-N1-Counter-9-var Oppo-N1-Counter-9

Oppo-N1-Counter-8-var Oppo-N1-Counter-8 Oppo-N1-Counter-7-var Oppo-N1-Counter-7

Oppo-N1-Counter-6 Oppo-N1-Counter-6-var (1)

Aktualizováno 12.9.

Za 11 dnů bude představen nejnovější model od čínské společnosti Oppo, přičemž zde máme již čtvrtou ukázku. Na základě dřívějších spekulací je vidět, že se bude zřejmě jednat o celokovový mobil.

Aktualizováno 8.9.

Oppo nás dráždí již třetí upoutávkou, přičemž tentokrát je nám ukázán výrobní proces.

Aktualizováno 5.9.

Společnost Oppo zřejmě představí postupně všechny specifikace kolem nového modelu N1. Nyní se dozvídáme z jednoduchého obrázku, že bude možné na zařízení připevnit další foťák. Zřejmě se bude jednat o podobné řešení, jako nabízí Sony.

GP

Kromě toho byla zveřejněna druhá upoutávka k Oppo N1.

Aktualizováno 3.9.

Společnost Oppo pomalinku uvolňuje všechny informace o novém modelu N1. Nyní se ukazuje, že tento smartphone bude mít 5,9palcový displej s Full HD rozlišením.

GP

Aktualizováno 31.8.

Nyní jsme se dočkali prvního traileru k novince, která se bude ucházet o místo mezi jinými top modely. Již nyní má tento model v prvenství díky dotykové ploše na zádech.

Aktualizováno 26.8.

Již za pár dnů můžeme očekávat nejnovější model N1 od společnosti Opoo, přičemž nyní jsou k dispozici první fotografie. Na spodní straně najdeme microUSB, zdířku pro sluchátka a hlasitý reproduktor. Ze snímků je patrné, že nemusíme očekávat netradiční design, ale použité technologie by již měly zaujmout.

nexusae0_oppo-n1-021 nexusae0_oppo-n1 nexusae0_oppo-n1-e

Zřejmě se jedná o pravé fotografie, jelikož můžeme najít podobnost mezi obrázkem níže a jednou fotografií výše.

nexusae0_2VBVF

Aktualizováno 21.8.

Oppo si utrhlo dosti velkou pozornost díky své strategii v oblasti systému Android. Nyní se ale ukazuje, že chce jít proti jiným zažitým trendům. V případě N1 máme očekávat zadní dotykovou plochu, která by měla sloužit k ovládání smartphonu. Například LG G2 na zadní stranu umístilo tlačítka pro ovládání hlasitosti a pro zapínání/vypínání displeje. V případě Oppo se máme těšit na větší novinky.

2W4nq (1)

Aktualizováno 20.8.

Společnost Oppo začíná lákat zřejmě na nový top model, který ponese název Oppo N1. Prozatím jen tušíme, že hlavní předností tohoto smartphonu bude zadní foťák. Pokud ale výrobce nabídne i možnost volby verze systému, tak se zřejmě bude jednat o silnou konkurenční výhodu oproti jiným firmám. Již nyní můžeme v jeho nabídce najít první smartphone, kde si můžete vybrat z upraveného Androidu nebo AOSP. Představení Oppo N1 je plánováno na září.

1185488_296684710471906_1864731952_n

Aktualizováno 6.8.

Před měsícem jsme se dozvěděli o novince, která se připravuje u společnosti Oppo. Mělo by se jednat o jejich první fotomobilem, který ponese název Oppo N-Lens N1. Máme se těšit například na xenonový blesk a 12MPx foťák. V číslech nemůže konkurovat například Lumii 1020, která má 41MPx senzor, ale zřejmě se dočkáme nebývalé kvality snímků díky vylepšenému senzoru, jenž zvládne fotit i ve zhoršených světelných podmínkách.

gsmarena_004 (3)

V tuto chvíli neznáme přesné datum uvedení, ale koncová cena by se mohla pohybovat kolem 480 dolarů. Zatím máme k dispozici jen připravované tiskové materiály.

gsmarena_003 (6) gsmarena_002 (8) gsmarena_001 (19)

Původní článek 5.7.

Ještě před rokem jsme neznali čínskou společnost Oppo, která nakonec překvapila celý svět první smartphonem s Full HD displejem. V současnosti její top model Find 5 zamířil do Evropy a dokonce se bude prodávat jeho modernizovaná verze. Navíc tento rok očekáváme model Find 7, který by měl nabídnout procesor Snapdragon 800. Zdá se, že Oppo se jen tak nezastaví a chce nabídnout i zařízení zapadající do fotomobilů nebo fotoaparátů.

oppo_logo

Prozatím máme kusé informace z webu AndroidAuthority, který se dostal k prvotním zprávám o novince, která by měla dle jejich slov konkurovat především Samsungu Galaxy Camera. V tomto ohledu dodávám, že by se mohlo jednat spíše o úhlavního nepřítele pro Galaxy S4 Zoom.

Prozatím tedy máme jen nástin přibližných specifikací, kde se například objevují samozřejmě pojmy jako vysoké rozlišení a schopnost pořizovat kvalitní fotografií za snížených světelných podmínek. Navíc se máme těšit i na rychlou závěrku, což by mohlo nasvědčovat, že nebude problém pořizovat ostré akční snímky.

Oppo-Camera-Leaked-Image

V Oppo se zaměří také na samotný design, aby se novinka odlišila od konkurence. Bohužel si zatím nejsme jisti, jestli se bude jednat o čistý fotomobil nebo fotoaparát, ale tak nějak z toho vyplývá, že bude použit systém Android. Již jednou tento výrobce dokázal, že dokáže nabídnout velmi dobré zařízení. S jeho globální působností tedy může nabídnout levnějšího konkurenta s dobrými specifikacemi. Nyní si musíme počkat na oficiální uvedení.

Zdroje: androidauthority.com, phonearena.com, androidpolice.com, gizmochina.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Trošku mě mrzí těch 5,9 nebo koli..jak sem viděl tu krabičku řekl sem si..tam přece nemůže být taková velká placka..doufám že bude aspoň verze mini..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat