LG G2 Google Edition není v plánu. Značí to příchod smartphonu LG Nexus 5?

LG G2 Google Edition není v plánu. Značí to příchod smartphonu LG Nexus 5?
2013-08-08T08:28:16+02:00
• 8. 8. 2013

Společnost LG na své včerejší konferenci v New Yorku představila svůj nový top model s operačním systémem Android, který nese označení G2. Ten se může chlubit čipsetem Qualcomm Snapdragon 800, díky kterému se v současnosti řadí mezi nejvýkonnější telefony vůbec. Zmíněno bylo i obsažení systému Android 4.2.2 Jelly Bean, přičemž nejaktuálnější verze je 4.3 Jelly Bean.

thum_w_gallery6

Právě neaktuálnost systému je u většiny výrobců největším problémem. Aktualizace se většinou dočkají jen telefony nadprůměrné výbavy, a to až několik měsíců po uvedení nové verze systému. To může částečně řešit partnerský program Google Edition, díky kterému mohou výrobci pro své telefony vydávat aktualizace mnohem rychleji a bez zbytečných aplikací a launcherů. Do tohoto programu se zatím stihly zařadit pouze společnosti Samsung (Galaxy S4) a HTC (One).

googleplay

Situace se nemění ani s oznámením LG G2, jak sám potvrdil PR manažer LG Ken Hong. Ten na tiskové konferenci přiznal, že v současné době nemá společnost LG žádné plány zapojit model G2 do programu Google Edition. Momentálně je hlavním cílem prodej skrze mobilní operátory, nicméně v budoucnu tato možnost není vyloučena.

thum_w_gallery5

Přesně před měsícem se objevily první spekulace o hardwarové výbavě LG G2, které se zdály být pravdivé. Společně s nimi padla zmínka i o nástupci aktuálního smartphonu LG Nexus 4, který se hardwarově dost podobá právě první generaci LG Optimusu G. Nexus 5 by měl také pocházet z dílen LG a rovněž má být hardwarové podobný modelu G2. To by částečně mohlo vysvětlovat současnou absenci modelu G2 v programu Google Edition, jelikož by se tak v nabídce na Google Play nacházely dva velmi podobné telefony. Opět nám nezbývá nic jiného, než jen čekat na nějakou událost Googlu.

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Šindler

Technologický nadšenec, který si rád hraje se vším, co má displej. Na Dotekománii píše především o aplikacích pro Android a Windows Phone, které ho nějakým způsobem dokážou zaujmout. Občas nějakou tu aplikaci rovněž přeloží do češtiny.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat