Samsung investuje do patentového byznysu v USA

Samsung investuje do patentového byznysu v USA
2013-05-28T07:23:18+02:00
• 28. 5. 2013

Samsung se v poslední době potýká s nejedním patentovým sporem, přičemž nedávno vyloženě prohrál na plné čáře se společností Apple. Celý spor ještě není u konce a již se plánuje další na rok 2014. Někteří experti pronesli, že jejich patentové portfólio není správně využívané a mohli jsme si všimnout, že třeba Apple má lepší právníky. Korejský výrobce se nyní chce připravit a tak trochu zamezit dalším patentovým sporům. Proto v tuto chvíli investuje poměrně malou částku do patentového byznysu v USA.

logosamsung

Konkrétně byla učiněna investice ve výši 25 miliónů dolarů do nové společnosti Intellectual Keystone Technology (KIT), která sídlí přímo ve Washingtonu DC. KIT se zaměří na vývoj a obchodování s patenty, přičemž své působení tato malá firma odstartovala již v březnu. Jejím hlavním cílem bude ochrana duševního vlastnictví a posílení činností souvisejícími s patenty společnosti Samsung na území USA.

Z větší části bude KIT pracovat s patenty OLED a LCD panelů, ale zaměří se také na software. Předpokládá se, že zde půjde taktéž o poplatky a licenční vyrovnání. Tímto Samsung jasně dává najevo, že již nechce prohrát další soud. KIT má napomoci v přípravě a ochraně korejského výrobce na území USA. Již nyní se ozývají lidi, kteří chtějí, aby se společnosti spíše zaměřily na inovace a nepodporovaly patentový byznys, který spíše zpomaluje celkový pokrok.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat