Google Now v Galaxy S4 má porušovat patenty Applu

Google Now v Galaxy S4 má porušovat patenty Applu
2013-05-23T06:41:30+02:00
• 23. 5. 2013

Korejský výrobce slaví úspěch s nejnovějším top modelem Galaxy S4, ale zřejmě to nebude mít lehké, jelikož se Apple rozhodl, že tento mobil zařadí do patentového sporu. Nebylo nám přesně známo, jakých prohřešků se měl Samsung dopustit, ale nyní se objevují první informace. Konkrétně se má jednat o 5 patentů.

apple-vs-samsung

Galaxy S4 zřejmě porušuje asynchronní synchronizaci dat mezi zařízeními. Další patenty jsou podobného charakteru, ale nejvýznamnější nesou označení ‚604 a ‚959. Konkrétně se má jednat o univerzální rozhraní pro získávání informací v počítačovém systému. Jedná se o dosti obecný popis, ale jádrem sporu má být právě Google Now, což je silný konkurent pro Siri i na její domácí půdě.

Je jasné, že Samsung nevyvíjí službu Google Now a jen ji nechává v systému Android, který je od Googlu. Korejská společnost by se teoreticky mohla zbavit porušení tohoto patentu jednoduchým odstraněním Google Now, ale na to je zatím příliš brzy. Samozřejmě se jedná o poněkud kuriózní situaci, jelikož asistent od Googlu je dostupný i pro iOS, ale zde Apple nedělá jakékoliv kroky pro odstranění. Zřejmě jen využívá svých patentů pro potlačení rostoucího postavení Samsungu na trhu.

Omio-Google-Now-Apple-iPhone

V tuto chvíli se jen připravuje celý spor, který by měl odstartovat až v roce 2014. Můžeme předpokládat, že výsledek se budeme moci dozvědět třeba až v následujícím roce, jelikož se bude jednat o dosti rozsáhlý spor.

Zdroj: fosspatents.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat