The Room – Kdo otevře pandořinu skříňku?

The Room – Kdo otevře pandořinu skříňku?
2013-04-07T08:21:07+02:00
• 7. 4. 2013

Hlavolamy dokážou pěkně potrápit mozkové závity, ale taky procvičí myšlení. The Room je ukázkovým příkladem hry, která si upoutá vaší pozornost skvělým zpracováním a nekonečnými nápady. Skvěle se hodí na večerní chvilky, a aniž se to na první pohled nezdá, jde také o společenskou hru.

Screenshot_2013-04-06-12-38-04Screenshot_2013-04-06-13-02-35

Hnacím motorem hry je tajemství ukryté uvnitř mechanismů a hádanek zapeklité skříňky uprostřed tmavé místnosti. Depresivní atmosféru dokresluje hudba na pozadí. Postupně se dostáváte dál a dál, kde objevujete skryté schránky, které otevírají cestu k další hádance. Jindy máte klíč, který musíte nakonfigurovat tak, aby padl do správného zámku. Vše do sebe zapadá a líbilo se mi, jak si FIREPROOF dokázali pohrát s ovládáním a využít doteků. Musíte otáčet klíčem, otevřít šuplík a to pouze gesty, žádné ťuknutí a následná animace.

Screenshot_2013-04-06-17-23-10Screenshot_2013-04-06-18-42-16

Autoři měli spoustu nápadů. Jeden z nich vás doprovází celou hru a týká se magického kukátka odkrývající oku neviditelné věci. Rozmýšlet se musíte u každého kroku. Některé pomůcky jsou ukryty na nečekaných místech. Jestli mají vycházet hry na tablety, tak prosím takhle mají vypadat! Není divu, že stala nejpopulárnější hrou pro systém iOS a konečně si ji můžete vyzkoušet na Androidu. Překvapila nás slabá podpora zařízení, což je asi jediná výtka k tomuto vynikajícímu titulu.

logo-app The Room Fireproof Games 1,08 US$ ANDROID logo-app The Room Developer Zdarma iOS

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Vaculík

Zajímá se o dopad technologií na společnost. Zabývá se především smartphony, tablety, počítači. Kromě toho jezdí ve volném čase na kole, občas hraje hry, fotí a píše články. Pracuje jako technický inženýr pro finskou IT společnost.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat