HTC M4 je model First bez Facebooku a s dávkou inovace

HTC M4 je model First bez Facebooku a s dávkou inovace
2013-04-07T08:13:42+02:00
• 7. 4. 2013

Současnou vlajkovou loď jsme znali jako HTC M7, ale po boku se ukazoval model M4, který nebyl doposud představen. Uběhla již nějaká doba od prvních spekulací a úniků a dnes tu máme HTC First. Celkem dobře vybavený mobil bez Sense a s čistější podobou systému Android Jelly Bean.

htc-first-slide-03

Prozatím je těžké odhadovat, jestli Facebook mobil bude přijat uživateli a jestli zaznamená vysoká prodejní čísla. Zatím se zdá, že se jedná jen o exkluzivitu, která by mohla pomoci tchajvanskému výrobci. První odhady budeme mít asi až na konci dubna, kdy bude v plném proudu prodej v USA. Jednalo by se o celkem riskantní krok, kdyby HTC vydalo takto specifický mobil, takže se mohlo odhadovat, že se objeví jeho varianta ve formě se Sense.

Nyní se zdá, že by upravenou verzí mohl být model M4, který nebyl doposud představen, byť se odhadovalo, že bude určen jen pro Asii. Zřejmě HTC připravuje jeho uvedení na celosvětový trh. Nemělo by se jednat o úplnou kopii First, ale asi budou mít hodně společného. Například samotný displej u M4 bude mít 4,3 palce s HD rozlišením. Výkon bude dodávat Qualcomm Snapdragon 400 MSM8930 se dvěma jádry o taktu 1.2 GHz. V základní výbavě bude mít Android 4.2.2 Jelly Bean se Sense 5.0.

HTC-603e-M4-mid-range-phone-650x485

Kromě těchto společných specifikací se zde bude nacházet jedna významná odlišnost a to konkrétně u fotoaparátu. Na zadní straně asi najdeme novinku s UltraPixely. Tím by cenovka mohla být větší, ale jestli dokáže nalákat zákazníky, je těžké říct. Na druhou stranu je tu celkem dobře vybavený model First, u kterého není těžká nadstavba. Navíc podle posledních informací se Facebook Home dá jednoduše zakázat nebo obejít.

Zdroj: slashgear.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat