Keon a Peak s Firefox OS právě v prodeji

Keon a Peak s Firefox OS právě v prodeji
2013-04-26T10:30:04+02:00
• 26. 4. 2013

Dlouho očekávaná zařízení z dílny Mozilly se dostaly bez sebemenšího náznaku do prodeje. Modely s názvem Keon a Peak jsou momentálně zaměřeny hlavně na vývojáře, kteří jsou součástí programu Developer Preview Firefox OS, ale i přesto se telefony postupně budou dodávat všem uživatelům do celého světa.

Firefox OS modely

Model Peak disponuje 4,3palcovým displejem s qHD rozlišením, dvoujádrovým procesorem taktovaným na 1.2 GHz a operační pamětí RAM o velikosti 512 MB. Na zadní straně najdete 8megapixelový fotoaparát a 1800mAh baterii. Cenovka tohoto telefonu začíná na 149 eurech, což při přepočtu vychází na 3 839 Kč, a to bez daně.

Po jeho boku také vstupuje na mobilní trh slabší model Keon s 3,5palcovým displejem s HVGA rozlišením. O jeho výkon se stará procesor s frekvencí 1 GHz společně s 512MB pamětí RAM. Zadní část zařízení vyplňuje 3megapixelový fotoaparát a baterie s kapacitou 1 580 mAh. Pořídit si jej lze za cenu 91 eur (tj. v přepočtu 2 345 Kč), taktéž bez zahrnuté daně a dalších poplatků. Jestliže vás tyto telefony nezaujaly natolik, tak jedinou možnou alternativou může být ještě model Xperia E od Sony, jehož parametry jsou podobné jako u Keona. V tuto chvíli se totiž pracuje na Firefox OS pro tento model od Sony, který přišel na trh s Androidem.

Keon a Peak

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat