Microsoft testuje zakřivenou virtuální klávesnici

Microsoft testuje zakřivenou virtuální klávesnici
2012-07-02T15:58:42+02:00
• 2. 7. 2012
7

Hned po uvedení Windows Phone 8 se začalo mluvit o tom, že Microsoft neodhalil všechny chystané funkce.  Nyní se na internetu objevila fotka napovídající tomu, že Microsoft testuje zakřivenou virtuální klávesnici.

curvedy-keyboard

Vypadá to, že se v nové verzi mobilních Windows dočkáme speciální virtuální klávesnice, která usnadní psaní jednou rukou. Vývojáři Microsoftu zřejmě testují novou klávesnici, kde je několik písmen sdruženo pod jednu klávesu. Nejedná se o klasické uspořádání, které známe ze starších telefonů, ale zaoblená klávesnice je v podstatě upravenou podobou té klasické s QWERTY uspořádáním.

Na obrázku vidíme zmíněnou klávesnici na telefonu HTC Trophy. To by mohlo napovídat tomu, že se dostane i do verze 7.8 a tudíž do starších telefonů.

curvedy-keyboard

Poprvé jsme mohli o novém typu klávesnice “slyšet” při úniku snímku, kde byla zachycena popsaná tabule ve vývojovém centru Microsoftu. Tehdy jsme se dozvěděli, že se pro Apollo chystá nová generace virtuální klávesnice spolu s verzí pro psaní jednou rukou, což se nyní potvrzuje.

Zdroje: WMPoweruser, The Verge

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

carlx: já myslel že se každého telefonu musíte dotknout aby fungoval ?

Tak tohle je tedy gól. Tohle bych čekal od apple, ale od MS? Vždyť v podstatě vzali to co tu bylo posledních dejme tomu dvacet let, změnili layout, tzn. místo klávesy 1 (ABC) jako na klasické tel klávesnici, tam mám qwe :-D
Jaké výhody to bude mít oproti klasické tel. klávesnici s číslicema 0-9 a pod nimi písmenka?

Kaacz:
ad 3) Ono to bude dost individualni. Jsem vyvojar, takze pocitac pouzivam velmi intenzivne a stejny nazor jako mas na aero mam ja na KDE4, ktere povazuju za prasarnu nejvetsiho kalibru (zlaty gnome). Kazdemu sedi neco jineho a nejde napsat univerzalni rozhrani, ktere sedi vsem.

jenom doufám, že už na to má patent

1) Je třeba doufat, že to udělají i pro leváky.
2) je to zase jiné než na co jsou lidé zvyklí.
3) MS s ergonomií sice experimentuje, ale do výsledku se málo co dostane. Například já po setkání s ergonomií desktopu KDE4 se již nemůžu vrátit k Win7 Aero, protože to je ergonomická tragedie.

MS vždycky experimentoval s ergonomií a tohle může být zajímavé, když se to nepose.e.

Krasa, krasa… Jestli to bude funkcni, tak to bude dalsi duvod zahodit nedotykovy telefon.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat