Spisovatelé v Čině ženou firmu Apple k soudu!

Spisovatelé v Čině ženou firmu Apple k soudu!
2012-03-19T11:00:16+02:00
• 19. 3. 2012

Jako by těch soudů neměla kalifornská společnost Apple málo. Tentokrát se sice nejedná překvapivě o patenty, ale o zcela jiný druh nabízeného produktu. Podle 22 čínských spisovatelů, kteří žalují Apple o odškodné ve výši 150 milionů korun, se prodávjí v App Store jejich knihy v elektronické podobě bez povolení.

Podle čínských médií Apple prodává pirátské kopie 95 knih, o kterých se v loňském roce hovořilo, když autoři požadovali zastavení elektronického prodeje u dnes žalovaných titulů. Zahraniční firmy si ale už také delší dobu stěžují v Číně na laxní vymáhání práv ohledně duševního vlastnictví. Tuto potřebu ochrany čím dál více požaduje i větší počet čínských držitelů autorských práv.

Nakonec to tedy vypadá na další soudní zápis z Číny, který se zařadí mezi soudní spor o název iPad a obvinění za špatné pracovní podmínky u čínských dodavatelů. Tentokrát tedy za neoprávněný prodej elektronických knih.

Dotekománie – iOS na Youtube!

Zdroj: Reuters

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat