TikTok zavádí svůj vzdělávací kanál STEM i mezi evropské uživatele

TikTok zavádí svůj vzdělávací kanál STEM i mezi evropské uživatele
2024-04-04T18:00:25+02:00
• 4. 4. 2024

Zdroj: Dotekománie

TikTok, oblíbená sociální platforma pro sdílení krátkých videí, přináší do Evropy svůj speciální vzdělávací kanál STEM (věda, technologie, inženýrství a matematika). Tato iniciativa je reakcí na rostoucí tlak, kterému TikTok čelí ze strany veřejnosti, zejména v USA a Velké Británii, ohledně obsahu, který aplikace poskytuje mladým uživatelům.

Kanál STEM na TikToku bude nyní dostupný i v Evropě

Kanál STEM, který byl poprvé spuštěn v USA, nyní expanduje do Evropy, přičemž začíná v Británii a Irsku. Tento kanál je zaměřen na poskytování vzdělávacího obsahu v oblasti vědy, technologie, inženýrství a matematiky a má za cíl zvýšit povědomí mladých lidí o těchto tématech.

Pro mladé uživatele do 18 let bude kanál STEM automaticky dostupný vedle běžných kanálů „Pro vás“ a „Sledování“. Uživatelé starší 18 let si mohou kanál povolit v nastaveních aplikace. Obsah kanálu je v angličtině, ale je automaticky překládán do jiných jazyků pomocí titulků.

70b2e0d6cf7fc1eedf0bc4376b271327 754x1624x

Zdroj: TikTok

TikTok tvrdí, že od spuštění kanálu v USA si ho povolilo 33 % uživatelů, a třetina dospívajících jej navštěvuje každý týden. Od spuštění kanálu došlo k 24% nárůstu obsahu souvisejícího se STEM. Celosvětově bylo za poslední tři roky zveřejněno téměř 15 milionů videí.

Pro zajištění kvalitního obsahu má TikTok uzavřená partnerství se společnostmi Common Sense Networks a Poynter. Common Sense Networks zkoumá obsah, aby se ujistila, že je vhodný pro právě pro kanál STEM, zatímco společnost Poynter posuzuje spolehlivost informací.

Tento krok ze strany TikToku přichází v době, kdy je aplikace kritizována za šíření škodlivého obsahu mezi mladými uživateli a je pod drobnohledem regulačních orgánů. Společnost se snaží představit kanál STEM jako důkaz svého závazku podporovat vzdělání a vyvážení kvality obsahu na své platformě.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat