S přechodem na letní čas GUGnovinky tu máme zas

S přechodem na letní čas GUGnovinky tu máme zas
2024-04-01T19:35:43+02:00
• 1. 4. 2024

GUG.cz je komunita lidí, kteří rádi předají své vědomosti a u toho se sami učí něco nového. Jsme učitelky, podnikatelé, vývojářky i obyčejně neobyčejní geekové :) Pořádáme setkávání, streamujeme přednášky a další akce s jediným cílem – vzdělávat Česko v technologiích. Tohle je náš newsletter o dění v komunitě a věcech, které nás baví.

unnamed 600x200x

ZPRÁVY Z KOMUNITY

Bohužel i my v GUGu začínáme pociťovat negativní dopady vstupu umělé inteligence na pracovní trh. Lidská efektivita v porovnání s AI pokulhává, člověk se stává postradatelným. Je jen otázkou času, kdy nás stroje nahradí úplně. Nenecháváme proto nic náhodě a mnoho z nás hledá záložní povolání mimo oblast technologií. Někteří se rozkoukávají v elektrárnách, jiní se připravují na dráhu pouličních umělců…

unnamed (6) 1080x879x

Naštěstí je dneska 1. dubna, tak můžeme s úlevou zakřičet Apríl a vesele pokračovat v technooptimismu! A teď už vážně… Březen byl o ženách. V Praze a Ostravě jsme slavili MDŽ a i díky podpoře od Women TechMakers jsme měli tak skvělý catering program, že o nás vyšel článek v novinách! Blíží se jubilejní dvacátý DigiDay, tak jsme se ohlíželi, jak se tenhle fenomén zrodil a kdo během vysílání usnul v režii. Z posledního učitelského streamu vznikl stručný přehled s tipy na praktické používání AI, stáhněte si ho! Máme radost, že se mezi nás přidali Daniel a Lou. Kreativec a GUGer Havran, respektive jeho mluvící avatar, byl hostem na Radiožurnálu, protože se mu s pomocí AI povedla famózní upoutávka na Hvězdné války v režii Karla Zemana. Jsme partnerem BaseLinker EXPO 2024, akce zaměřené na marketplacové platformy a mezinárodní expanzi, která se uskuteční 4. dubna v Praze. Pro e-shopy a prodejce je vstup zdarma! A krom toho pořádáme v dubnu hromadu akcí.

CO SE DĚJE V DUBNU?

  • ChromeOS & Google Workspace for Education Roadshow Ostrava
    • 9. 4. 2024, 12:00 – 17:00, Ostrava, Impact Hub, Sokolská tř. 1263/24, Moravská Ostrava a Přívoz
    • Přemýšleli jste, jak se stát partnerem Googlu? Jak a proč se nasazuje ChromeOS a Google Workspace ve vzdělávacích institucích?
    • Příležitosti, přehled a nové kontakty – to vše můžete zdarma získat na akci, kterou máme tu čest pořádat s Google for Education.
    • Kdo se přidá?
    • Roadshow se bude konat ve třech největších českých městech, můžete se tedy přidat taky v Praze 11. 4. 2024 a v Brně 22. 5. 2024.
  • E-shop Tour jaro 2024
    • Připomínáme jarní roadshow pro e-shopaře, která zastavuje v pěti městech:
      • Ostrava – Úterý 16. dubna 2024
      • Zlín – Čtvrtek 18. dubna 2024
      • Brno – Čtvrtek 25. dubna 2024
      • Bratislava – Čtvrtek 23. května 2024
      • Pardubice – Čtvrtek 30. května 2024
    • Zjistěte, kudy se ubírají trendy v e-commerce! Pro e-shopaře je akce zdarma, stačí se registrovat!
  • DigiDay #20 – AI pod kontrolou
    • 17. 4. 2024, čas bude upřesněn, online
    • Mediální výchova, kritické myšlení a psychická pohoda v souvislosti s umělou inteligencí – to budou témata živého streamu, na kterém opět spolupracujeme s AI dětem a NPI ČR. Účast je po registraci bezplatná.
  • Digitální snídaně #11 v Ostravě
    • 19. 4. 2024, 8:30 – 10:00, Ostrava, Impact Hub, Sokolská tř. 1263/24, Moravská Ostrava a Přívoz
    • Tradiční akce propojující vzdělávání s networkingem, tentokrát s Terezou Pinďákovou a podtitulem Vychytejte obsah na sociálních sítích! Získejte konkrétní tipy na aplikace pro úpravu fotografií, videí, práci s titulky, zvukem a hudbou. Vstupné pro členy Impact Hub Ostrava je 125 Kč, pro veřejnost 250 Kč. Snídaně v ceně. POZOR, počet míst je omezen, tak se radši přihlaste co nejdřív! #kdosedrivregistrujetensnida

TIPY A TRIKY

Naše eventy jsou vám málo? Možná vás potěší, že už je znám termín letošního Google I/O. Můžete si ho vyluštit. My jen prozradíme, že Extended budeme pořádat minimálně v Ostravě. / Koho obtěžují doporučovaná reelska na Facebooku, může si zapnout ESUIT nebo Social Fixer. A bude mít klid. / K tomu klidu… co je víc relaxační činnost než hra na violu?! / Že nemáte hudební vlohy? V době AI už je mít nemusíte. Suno AI za vás složí kde co. Pokud se teda z překotného vývoje AI dřív nesložíte sami…

GUG.cz je komunita lidí, kteří rádi předají své vědomosti a u toho se sami učí něco nového. Jsme učitelky, podnikatelé, vývojářky i obyčejně neobyčejní geekové :) Pořádáme setkávání, streamujeme přednášky a další akce s jediným cílem – vzdělávat Česko v digitálních dovednostech. Tohle je náš newsletter o dění v komunitě a věcech, které nás baví. Chceš být u zrodu několika skvělých akcí ročně? Máš zájem být v komunitě stejně nadšených lidí, jako jsi ty? Není nic jednoduššího než se přidat do GUGu a stát se členem naší #gugfamily!

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat