Xperia 1 VI možná bude levnější aktualizováno

Xperia 1 VI možná bude levnější [aktualizováno]
2024-04-28T16:30:03+02:00
• 28. 4. 2024

Zdroj: androidheadlines

1

Aktualizováno 28. 4.

Sony možná dělá nějaké změny, jelikož se objevily spekulace, že zadní kamerový systém nakonec nenabídne tři 48MPx snímače. Zdroje uvádí, že bude k dispozici sestava 48+12+12, tedy podobné té, kterou najdeme u Xperie 1 V (recenze). Zde si ale nikdo zatím nemůže být jistý. Co je ale zajímavější, je možné sníženy ceny. Podařilo se objevit, že novinka má stát 39 990 tchajwanských dolarů, což je o 4,75 % méně. Pokud by došlo ke stejnému snížení i u nás, tak by mohla novinka mít nastavenou cenu na cca 33 300 Kč.

Aktualizováno 11. 4.

Minulý měsíc se objevily spekulace, že by nadcházející Xperia 1 VI mohla ztratit jednu unikátnost, poměr stran displeje. Nasvědčují tomu i nejnovější neoficiální rendery od @onleaks, který má zpravidla přesné informace. Dle nich asi Xperia 1 VI nebude nabízet 21:9 displej, ale nabídne poměr stran 19,5:9. Mobil tak nebude mít podlouhlý tvar. Samotné rendery ale nenasvědčují, že by mělo dojít k dalším větším změnám. Nebude chybět konektor pro sluchátka, kamera bude umístěna asi nad displejem a foťák bude mít stále dedikované tlačítko.

Sony Xperia 1 vi leak renders 5k AH 1 jpeg 1280x720x Sony Xperia 1 vi leak renders 5k AH 2 jpeg 1280x720x

Zdroj: androidheadlines

Původní článek 20. 3.

Nové úniky naznačují, že nadcházející model Sony Xperia 1 VI by mohl přinést významné změny ve svém designu a technických specifikacích. Zatímco předchozí modely Xperia byly známé 4K displeji a poměrem stran 21:9, Xperia 1 VI by mohla zvolit jinou cestu.

Jaké změny přinese Xperia 1 VI z hlediska designu?

Podle informací od „únikáře“ zackbuks se Xperia 1 VI může vzdát displeje 4K a místo toho použít panel s rozlišením 2K+ nebo Quad HD+ s tradičnějším poměrem stran 19,5:9. To by byla výrazná změna, kterou by se plánovaný model odlišoval od předchozích modelů.

Sony Xperia 1 VI leak 690x547x

Zdroj: Fonearena

Navzdory této změně by však celkový design zůstal konzistentní, ačkoli by mohl být telefon o něco menší, ale zase širší. Designem by Xperia 1 VI pravděpodobně navázala na předchozí modely se zachováním silných horních a spodních rámečků a výčnělkem fotoaparátu.

Sony Xperia 1 VI leaked display 626x633x

Zdroj: Fonearena

Co se týče fotoaparátů, Xperia 1 VI by měla nabídnout trojitý fotoaparát na zadní straně s 48MP snímači Exmor T. Mezi nimi by měl být i 48MP periskopový teleobjektiv schopný 3násobného optického zoomu a až 6násobného zoomu pomocí ořezu snímače.

Sony Xperia 1 VI camera specs 1024x1024 1024x1024x

Zdroj: Fonearena

Zackbuks také uvádí, že celosvětové uvedení modelu Xperia 1 VI by se mělo odehrát v květnu. Přesné detaily o tomto telefonu jsou v současné době omezené, ale s blížícím se datem uvedení na trh se očekává více informací, které odhalí, jaké novinky a vylepšení Xperia 1 VI, od společnosti Sony, přinese.

Zdroje: fonearena.com, androidheadlines.com, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 28. 4. 2024, 21:57

No dle zahraničních serverech je spíš cena vyšší než u loňského modelu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat