Gmail přidal jednu z nejlepších vychytávek, správu odběrů

Gmail přidal jednu z nejlepších vychytávek, správu odběrů
2024-04-17T15:00:31+02:00
• 17. 4. 2024

Zdroj: Dotekomanie.cz

Mnoho společností se snažilo nahradit e-maily a nabídnout jiné formy komunikace, ale zatím se to nikomu nepodařilo. Spíše jde sledovat opačný trend, zejména v odběru novinek, tzv. newsletterů. Tento typ pravidelného zasílání informací je tak trochu na vzestupu. Mezitím se provozovatelé e-mailových služeb snaží řešit problematiku spamu. Google nedávno přidal funkci pro jednodušší odhlášení odběru novinek v Gmailu. Osobně jsem ji použil již mnohokrát, ale některé newslettery si nechávám. Bohužel si už nejsem vědom toho, k čemu všemu jsem se přihlásil. Problém je zde totiž ve frekvenci, která není zřejmá. Google ale chystá jednu velmi užitečnou funkci.

Správa odběrů

Odhlášení odběrů e-mailů je v Gmailu značně jednoduché. Buď vám aplikace přímo umožní ukončení přijímání zpráv, nebo vás rovnou přesune na stránku s odhlášením. Samozřejmě se bavíme jen o takových zprávách, které něco takového podporují. U spamu je to jiný problém a zde je nutné využívat funkcionalitu Gmailu.

Současně ale asi nikdo nemá přehled, k čemu všemu se přihlásil, případně co mu chodí do schránky. Právě to se pokusí aplikace vyřešit novou sekcí, která se bude nacházet v menu. Zde najdete správu odběrů, která vám zobrazí novou obrazovku. Zde uvidíte seznam subjektů, které vám odesílají na e-maily. Bude zde i filtrování ohledně frekvence. Zatím to vypadá, že bude poměrně jednoduché a založené na čtvrtletních reportech. Ty budou rozřazeny do frekvence. Díky tomu uvidíte, jak často vám chodí zprávy.

gmail sidebar android manage subscriptions 461x1024 461x1024x gmail manage subscriptions page 461x1024 461x1024x

Zdroj: piunikaweb

Seznam bude ale jinak poměrně jednoduchý. Kromě názvu odesílatele uvidíte ještě logo a tlačítko pro rychlé odhlášení. Budete se tak moci rychleji zbavit některých odběrů bez toho, abyste čekali, až vám od nich přijde nějaká zpráva.

Zatím ale nevíme, kdy bude novinka aktivní a kdy bude zavedena mezi všechny uživatele. Rozhodně se bude jednat o velmi užitečnou funkci, která napomůže v lepší správě obsahu.

Zdroje: piunikaweb.com, androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat