Apple mění přístup k tomu, jak bude možné opravovat iPhony pomocí náhradních dílů

Apple mění přístup k tomu, jak bude možné opravovat iPhony pomocí náhradních dílů
2024-04-17T13:30:52+02:00
• 17. 4. 2024

Zdroj: Dotekomanie.cz

Apple oznámil plán usnadnění oprav iPhonů pomocí použitých originálních dílů, což je zpráva, která potěší mnoho uživatelů. Od podzimu tohoto roku majitelé vybraných modelů iPhonů budou moci provádět opravy svých zařízení s použitými díly, aniž by riskovali omezení funkčnosti.

Apple měni politiku v oblasti oprav iPhonů

Tato změna je součástí aktualizace, která umožní uživatelům párovat použité díly s jejich iPhonem prostřednictvím procesu nazvaného „párování dílů“. To znamená, že majitelé iPhonů mohou používat náhradní díly, jako jsou displeje, baterie a fotoaparáty, s jistotou, že budou fungovat tak, jak mají.

iPhone 15 pro 4 6000x3368x

iPhone 15 Pro s USB-C; zdroj: Dotekománie

Proces párování dílů je jednoduchý: uživatelé porovnají sériová čísla svých zařízení se sériovými čísly nových dílů a zajistí tak, že nově nainstalovaný díl bude správně fungovat. Tento krok odstraní otravná oznámení, která se objevují při použití nesprávných dílů a mohou způsobit problémy s funkcionalitou, zejména u biometrických senzorů, jako je Face ID nebo Touch ID.

Dalším krokem je rozšíření funkce aktivačního zámku na součásti iPhonu, což má zabránit zlodějům v užívání ztracených nebo odcizených zařízení. Pokud bude součástka iPhonu aktivována pomocí dílu z jiného zablokovaného zařízení, budou možnosti kalibrace této součástky omezeny, což pomůže ochránit uživatele před neoprávněným použitím.

Tato nová politika přinese zjednodušení například pro menší servisy a opravny, kteří budou moci poskytovat kvalitní opravy iPhonů za nižší ceny pomocí použitých dílů. Apple také plánuje uložit informace o provedených opravách do aplikace Nastavení v systému iOS, což umožní uživatelům sledovat historii oprav svých zařízení.

I když tato změna zatím nezahrnuje všechny modely iPhonů, je to krok správným směrem, který poskytne uživatelům větší svobodu a flexibilitu při opravách svých zařízení.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat