V Google Peněžence bude možné vypnout ověření

V Google Peněžence bude možné vypnout ověření
2024-03-26T09:40:18+02:00
• 26. 3. 2024

Fotka od Matthew Kwong z Unsplash

1

Nedávno jsme vás informovali, že Google zavádí vyšší zabezpečení své aplikace Peněženka, v rámci kterého budete muset ověřovat svou totožnost pokaždé při placení. V tuto chvíli novinka ještě není plně nasazena, případně se aplikace ptá častěji na ověření. Současně to vypadá, že bude možné trochu eliminovat tento bezpečnostní prvek.

Google zvyšuje zabezpečení plateb u Peněženky, a může to být otravné

Vypnutí ověření

Zavedení vyšší zabezpečení se nesetkalo s kladnou odezvou, byť někteří novinku uvítali. Je tedy pochopitelné, že Google asi reaguje na kritiku a přidává jedno rozšíření. Zatím se ještě nevyjádřil, ale někteří uživatelé zaznamenali, že v nastavení aplikace mají novou sekci Zabezpečení.

V ní se nachází ovládání verifikace uživatele. Jak můžete vidět níže, konkrétně bude možné vypnout ověření uživatele při placení za veřejnou dopravu, případně za používání lístků a dalších karet. Konkrétně budete moci vypnout pro tuto část verifikaci, takže budete moci i se zamčeným mobilem zaplatit nebo ověřit se.

Google Wallet Verification settings 1 1080x2400x Google Wallet Verification settings 2 1080x2400x Google Wallet Verification settings 3 1080x2400x

Zdroj: 9to5google

Vzhledem k tomu, že k novince není k dispozici ani stránka podpory, nevíme, jestli se díváme na kompletní nastavení, nebo se jedná o první iteraci. Vzhledem k tomu, že je zde uvedena doprava, hádáme, že přibydou další kategorie. Takto bychom si mohli jednodušeji nastavit, kde je vyžadováno ověření navíc, kde nikoliv.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Danny Macho

26. 3. 2024, 15:21

Potvrzuji, nová nabídka se jmenuje „Nastavení ověření“ a umožňuje vypnout ověření při platbě za veřejnou dopravu. Přesný popis funkce zní:
„Vyberte si, jestli chcete ověřit svou totožnost. Čtečka bude nejprve hledat karty veřejné dopravy. Pokud žádná není k dispozici, částka může být stržena z debetní nebo kreditní karty.“

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat