Migrace z Androidu na iPhone zaznamenává pokles

Migrace z Androidu na iPhone zaznamenává pokles
2024-02-16T18:54:32+02:00
• 17. 2. 2024

Zdroj: DALL-E

V roce 2023 došlo k zajímavé změně v trendu přecházení uživatelů mezi operačními systémy Android a iOS. Zpráva od společnosti Consumer Intelligence Research Partners odhaluje, že počet uživatelů, kteří přešli z Androidu na iPhone, se snížil o 2 % ve srovnání s předchozím rokem. V roce 2022 přešlo na iPhony 15 % nových majitelů, zatímco v roce 2023 to bylo pouze 13 %.

Letos se očekává méně přechodů z Androidu na iOS

I když toto číslo nemusí působit příliš dramaticky, znamená to určité změny v chování spotřebitelů. Zvláště když vezmeme v úvahu, že od roku 2019, kdy bylo 13 %, je to nejnižší procento přechodů za posledních pět let. Tento pokles může být povzbudivý pro fanoušky systému Android a jeho výrobce, ale přesto si uvědomují, že to nemusí být trvalý trend.

cirp 1492x1080x

Zdroj: CIRP

Zajímavým aspektem této situace je také fakt, že pro mladší generace není systém Android tak atraktivní jako iOS. Téměř 90 % amerických teenagerů používá iPhone, což znamená, že když vyrůstají, mají tendenci zůstat v ekosystému Apple. To může znamenat, že budoucí přechody mezi operačními systémy budou omezené, což může mít dlouhodobé důsledky pro trh s chytrými telefony.

I přes tyto změny si však systém Android udržuje dominantní postavení na globálním trhu. Nicméně snížený zájem o přechod na iPhone ve Spojených státech může být znepokojující, zejména s ohledem na význam této země na světovém trhu.

Celkově se zdá, že mobilní trh prochází změnami, které mohou mít dlouhodobé dopady na preference uživatelů a strategie výrobců chytrých telefonů. Bude zajímavé sledovat, jak se tato situace vyvíjí v nadcházejících letech a jaké inovace a strategie přinesou v reakci na tyto změny.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat