Google testuje adaptivní režim citlivosti dotyku v systému Android 14 Beta

Google testuje adaptivní režim citlivosti dotyku v systému Android 14 Beta
2024-02-15T21:47:35+02:00
• 16. 2. 2024

Zdroj: Dotekomanie.cz

S příchodem chladného počasí a nutností nosit rukavice se může používání telefonů s dotykovým displejem stát obtížným. Společnost Google však může mít řešení. Podle nedávných zpráv by se mohlo stát, že v budoucí verzi systému Android 14 bude k dispozici funkce adaptivního dotyku, která umožní telefonu automaticky upravit citlivost obrazovky podle okolního prostředí a aktivity uživatele.

Android: adaptivní režim citlivosti dotyku

Při procházení nejnovější beta verze systému Android 14 byly objeveny náznaky této funkce. Zatímco Google oficiálně tuto funkci neoznámil a není zaručeno, že se skutečně objeví ve finální verzi, ukazuje to na snahu společnosti přinášet inovace, které zlepšují uživatelskou zkušenost. Aktuálně má telefon Pixel 8 schopnost rozpoznat, kdy je na něm nainstalován ochranný kryt obrazovky, a nabídnout možnost zapnutí režimu ochrany obrazovky. Tento režim přizpůsobí citlivost obrazovky podle toho, jak je telefon používán s ochranným krytem. Nový adaptivní režim dotyku by tento proces ještě více automatizoval, přičemž by telefon automaticky detekoval okolní prostředí a činnosti uživatele a upravil citlivost obrazovky podle potřeby.

Android 14 Hero image P8Pwidth 1200format webp 1200x676x

Zdroj: Google

Zjištěné řetězce kódu v beta verzi systému Android 14 naznačují možnost automatického přizpůsobení citlivosti obrazovky. Telefon by tak mohl rozpoznat, když je používán v dešti, s rukavicemi nebo s ochranným krytem obrazovky a přizpůsobit citlivost dotyku tak, aby byla co nejefektivnější. Zatím nejsou známy detaily o tom, jaké události v prostředí by mohly spustit adaptivní režim obrazovky, ale spekuluje se, že by to mohlo být součástí aktualizace systému Android 14 v červnu. Do té doby můžeme jen doufat, že se o této funkci dozvíme více a že přinese skutečné vylepšení uživatelské zkušenosti s dotykovými telefony.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat