Google Play chce generovat FAQ pomocí umělé inteligence aktualizováno

Google Play chce generovat FAQ pomocí umělé inteligence [aktualizováno]
2024-01-04T19:30:23+02:00
• 4. 1. 2024

Zdroj: Dotekománie

Aktualizace 4. 1.

V listopadu se objevily náznaky, že by v Obchodě Play mohl Google nasadit umělou inteligenci pro často kladené dotazy u aplikací a her. Zatím jsme nevěděli, jak by novinka mohla vypadat, ale zřejmě došlo k posunu ve vývoji. Verze 39.1 již obsahuje vylepšený zdrojový kód, díky čemuž bylo možné vynutit tuto novou funkcionalitu. V podstatě bude novinka v detailu aplikace a dostane svou sekci. Bude zatím čistě textová. Navíc je zde jasně definované, že tato sekce je generována pomocí Google AI.

IMG ORG 1704362108694 900x1600x IMG ORG 1704362108795 900x1600x IMG ORG 1704364404911 900x1600x

Zdroj: thespandroid

Původní článek 22. 11.

Jak zjistil portál SpAndroid při detailním zkoumání verze 38.4.12 Google Play, zdrojový kód obchodu obsahuje několik řetězců kódu naznačujících úmysl Googlu nasadit nástroje umělé inteligence při vytváření FAQ (Frequently Asked Questions, česky Často kladené otázky). Konkrétně se jedná o FAQ v sekci „Aplikace a hry“.

Texty v analyzovaných řetězcích

Jeden z řetězců objevených v APK souboru obsahuje text „Uživatelé mohou získat odpovědi na často kladené otázky od Google AI“. Zdá se tedy, že Google pracuje na tom, aby vylepšila svého AI chatbota Bard tak, aby dokázat vytvářet právě zmíněné FAQ.

Další objevené řetězce se týkají těchto témat:

  • Odpovědi na FAQ
  • FAQ týkající se her
  • FAQ týkající se aplikací

SpAndroid ovšem také objevil dva řetězce týkající se AI, které po aktivování nedělají nic. Nejenom že tedy zatím nemáme bližší představu o tom, jak by tyto FAQ vytvářené umělou inteligencí mohly ve skutečnosti vypadat, ale navíc se zdá, že Google je stále ještě ve velmi rané fázi vývoje. Z toho plyne, že novější verze APK obchodu Google Play mohou přinést nové informace.

Zpřísnění pravidel Google Play

Kromě tématu umělé inteligence můžeme registrovat ještě další novinku týkající se obchodu Google Play. Společnost Google totiž aktuálně zpřísnila pravidla pro vývojáře aplikací. Podle těchto pravidel bude muset aplikace testovat minimálně 20 jednotlivců po dobu nejméně 2 týdnů, než bude možné aplikaci publikovat v Google Play. Podle společnosti to má vést ke snížení počtu „nekvalitních“ aplikací, se kterými se uživatelé v aplikačním obchodě mohou setkávat.

V plánu na rok 2024 jsou mimo jiné také oficiální vládní „odznaky“ pro aplikace v Google Play.

Zdroje: androidcentral.com, thespandroid.blogspot.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat