Nubia vydá Z60 Ultra možná do konce roku aktualizováno

Nubia vydá Z60 Ultra možná do konce roku [aktualizováno]
2023-12-09T13:32:58+02:00
• 9. 12. 2023

Zdroj: Nubia

1

Aktualizováno 9. 12.

V posledních dnech se objevilo několik informací kolem chystaného smartphonu od Nubie a nyní se zřejmě naskýtá první pohled na tento model. Vypadá to na zacílení na fotografické možnosti, přičemž se můžeme těšit na dedikované tlačítko na boku a také na foťák pod displejem. K představení by mělo dojít již 19. prosince, aspoň podle posledních informací.

Nubia Z60 Ultra Design 350x480x

Zdroj: gizmochina

Původní článek 1. 12.

Společnost ZTE se neubránila dalším spekulacím, které zahraniční zdroje protentokrát roztáčí pomalu kolem vlastněné značky Nubia a konkrétně modelu Z60 Ultra. Mobilní novinka s největší pravděpodobností bude navazovat na svého předchůdce v portfoliu. Nicméně už teď lze v určitých částech vyhlížet první vylepšení. Čínský gigant tímto zástupcem u obchodníků doplní dva poměrně čerstvé přírůstky Red Magic 9 Pro/9 Pro+.

Výběr toho nejlepšího

Mezi aktuálními informacemi se začíná objevovat čelní panel založený na OLED technologii a 1,5K rozlišení. U hardwarové stránky mají nasadit čipovou sadu Snapdragon 8 Gen 3 od Qualcommu. Ta je mimochodem od představení k dispozici teprve jeden měsíc. Dále po jeho boku můžeme také netrpělivě očekávat 12GB operační paměť RAM. Ovšem po vzoru předchozí generace budou zajisté připraveny minimálně tři velikosti paměti RAM a interního úložiště.

Nubia Z60 Ultra 1290x675x

Prototyp Nubia Z60 Ultra (vpravo) | Zdroj: Gizmochina

Zřejmě náročnější prvky si vyžádaly větší článek baterie, kde hodnota vzroste k hranici 6 000 mAh při ponechání výkonu 80 wattů u technologie rychlého nabíjení. Zatímco neupřesněná přední selfie kamerka asi najde místo opět přímo pod displejem, tak zařízení na svých bedrech ponese tři doslova masivní objektivy fotoaparátu – hlavní 50MPx, 50MPx ultraširokoúhlý a 64MPx teleobjektiv.

Seznam uzavírá operační systém Android 14 pod rozhraním MyOS. Sama firma by měla přejít k odhalení během prosince, tudíž každým dnem může dojít k dalšímu upřesnění specifikací.

Zdroje: gizmochina.com, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Martin Jerabek

10. 12. 2023, 14:58

No hlavní novinka bude OIS u všech 3 snímačů to jest i pro ultra-wide.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat