OnePlus 12 se představí 5. prosince, podoba byla zveřejněna i na videu aktualizováno

OnePlus 12 se představí 5. prosince, podoba byla zveřejněna i na videu [aktualizováno]
2023-12-03T18:00:40+02:00
• 3. 12. 2023

Zdroj: OnePlus

1

Aktualizováno 3. 12.

OnePlus již láká na nejnovější top model, který bude představen prvně v Číně. Už nyní víme, že bude nabízet NFC i po stranách, takže nebude nutné přikládat mobil nějak moc přesně, což se bude hodit pro rychlejší placení. USB bude ve verzi 3.2 Gen 1, takže přenos do počítače a z něho bude rychlejší (5 Gbps) a Bluetooth se nabídne ve variantě 5.4. Bohužel mobil nedostane plnou certifikaci v rámci odolnosti. Splňuje jen IP65, což stačí proti stříkající vodě, nikoliv pro ponoření mobilu.

GAa5w6XXwAAgHLW 675x1199x

Zdroj: OnePlus

Aktualizováno 27. 11.

V našich končinách si budeme muset počkat na představení OnePlus 12 do dalšího roku, pravděpodobně se tak stane během ledna, ale v Číně již dokončují uvedení, které se odehraje 5. prosince. Na oficiálních stránkách jsou již obrázky samotného smartphonu a také první video ukazující design. Kromě toho se dozvídáme, že přepínač režimů se dočkal nového umístění, jen na pravé straně. Dle společnosti to má být praktičtější.

Aktualizováno 20. 11.

Značka OnePlus oznámila událost na příští měsíc při příležitosti desátých narozenin. Konkrétně se vše odehraje 5. prosince v Číně. Odhaduje se, že se dočkáme představení novinky OnePlus 12.

OnePlus 12 potential launch date announcement jpg 623x900x

Zdroj: OnePlus

Aktualizováno 24. 10.

Sem tam firmy potvrzují některé vlastnosti chystaných novinek. Dnes zde máme od OnePlus potvrzení specifikací samotného displeje. Na speciální akci se značka pochlubila spoluprací s výrobcem BOE, přičemž došlo na odhalení vylepšeného displeje pro OnePlus 12. Ten bude mít 2K rozlišení s hodnocením A+ od DisplayMate. Panel dosahuje až na 2600 nitů a využívá technologii LTPO, takže bude mít variabilní obnovovací frekvenci. Došlo i na vylepšení spotřeby, respektive se podařilo ji snížit o 13 %. Také se vylepšila obrazová kvalita a samotný panel má také čip Display P1, který si vyvinula sama společnost Oppo, mateřská firma vlastnící OnePlus.

OnePlus 12 and OnePlus Ace 3 Oriental display 1024x474 1024x474x

Zdroj: OnePlus

Aktualizováno 14. 10.

Po pár dnech zde máme další specifikace kolem OnePlus 12. Původně se spekulovalo o nějaké úhlopříčce displeje, ale nakonec bude panel o něco větší. Bude mít 6,82 palců a nabídne se rozlišení 3168 x 1440 pixelů. Panel by měl také dosahovat na 2600 nitů, ale bude se jednat o maximum, kterého za určitých podmínek dosáhne. Za výrobou má stát společnost BOE.

Aktualizováno 11. 10.

Postupně se objevují detailnější specifikace ohledně nadcházejícího modelu OnePlus 12. Tentokrát se zpřesňují informace kolem kamerové výbavy na zadní straně. Hlavní snímač nabídne 50MPx rozlišení, přičemž dodavatelem senzoru je Sony a mělo by se jednat o model IMX966 s optickou stabilizací obrazu. Bude se jednat o 23mm foťák a jeho světelnost bude f/1.7, přičemž velikost senzoru má být 1/1.4″. Ultra širokoúhlý bude nakonec 48MPx (14mm, 1/2″, f/2.2 ), ale zde nevíme, kdo bude stát za výrobou. Periskopický foťák bude od OmniVision, konkrétně OV64B s 64 MPx (70mm, 1/2″, f/2.5). I zde bude k dispozici optická stabilizace obrazu.

Aktualizováno 12. 9.

Sice se objevily první rendery již v červenci, tak zde máme aktualizovanou verzi. Za ní stojí opět @onleaks, který získal lepší podklady k vytvoření renderů. Dle jeho zdroje bude jiný foto modul na zadní straně. Sice to může na první pohled vypadat, že dojde na odstranění periskopického systému pro jeden foťák, ale ve skutečnosti zůstane. Dojde jen ke změně designu. Informace ale nejsou dle nás zcela přesné a budeme si muset počkat na další úniky. Zejména visí otazník nad čtvrtým otvorem. Zatím není jasné, pro co bude určen.

OnePlus 12 Final 5K4 5120x2880x

Zdroj: mysmartprice (se souhlasem)

Aktualizováno 18. 7.

Minulý týden poskytl @onleaks první rendery nadcházející novinky od OnePlus, nyní přichází se specifikacemi, které by měly být finální. Displej bude mít 6,7palcovou úhlopříčku s 2K rozlišením. Maximální obnovovací frekvence bude 120 Hz, přičemž OnePlus použije LTPO AMOLED technologii. O výkon se bude starat zatím nepředstavený procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, který bude mít k dispozici 16GB LPDDR5X RAM.

Základní úložiště nabídne 256 GB, zde bude technologie UFS 4.0. O energii se postará baterie s kapacitou 5400 mAh a s podporou 100W nabíjení přes USB C, či 50W bezdrátové technologie. Zadní strana dostane sestavu 50+50+64 MPx a nabídne se rovnou 3x optické přiblížení. I tentokrát se spolupracuje na vylepšení kvality s firmou Hasselblad. Přední strana se pochlubí 32MPx snímačem. Základem bude Oxygen OS 14 založený na Android 14.

Aktualizováno 14. 7.

Netrvalo dlouho a máme zde první neoficiální rendery od věrohodného zdroje. Tentokrát využil jako předlohu reálný smartphone. I díky tomu víme, že na zadní straně bude sestava tří foťáků s hodnotami 50, 50 a 64 MPx. Právě poslední bude periskopický. Mobil by tak měl nabídnou lepší kvalitu fotek při focení vzdálených objektů.

OnePlus 12 5K1 scaled 2560x1440x OnePlus 12 5K3 scaled 2560x1440x

Zdroj: smartprix (se souhlasem)

Původní článek 24. 6.

Kromě standardní verze OnePlus 11 jsme se již dočkali i variant OnePlus 11 Jupiter RockOnePlus 11 Concept. Další model se nyní připravuje a dle zdrojů se asi nenabídne jen novější hardware, má dojít na několik podstatných změn.

OnePlus 12

Zatím nemáme k dispozici jakékoliv rendery nebo fotografie. Odhadujeme, že se tyto věci začnou objevovat až na přelomu letních měsíců. Zdroje ale uvádí, že se OnePlus vydá trochu jiným designovým směrem. Měl by být více symetrický, což se asi týká hlavně zadní části, tedy fotomodulu. Možná společnost opustí kruhový design a nabídne něco novějšího.

Co se týče foťáků, tak zde bude jedno podstatné vylepšení. Údajně se OnePlus chystá použít senzor 1palcového typu, pravděpodobně od Sony. Vylepšením projde i foťák se zoomem. Asi se opět nabídne senzor Sony IMX709 RGBW s 32 MPx, ale samotný systém čoček projde značným předěláním.

OnePlus 11 1 1472x960x

Zdroj: OnePlus

I displej projde změnou a pravděpodobně se nabídne technologie LTPO4, tedy OLED panel. Očekáváme vyšší jas a možná dojde na úpravy obnovovací frekvence a dalších vlastností. Poslední věc, co nyní zmiňují zdroje, tak je zvýšení rychlosti nabíjení. Zde stačí připomenout, že OnePlus 11 má 100W technologie. Použití nejnovějšího procesoru je již samozřejmostí.

OnePlus 12 se prvně představí v Číně v prosinci tohoto roku, verze pro globální trh bude k dispozici až v prvním čtvrtletí roku 2024.

Zdroje: gsmarena.com, twitter.com, smartprix.com, smartprix.com, mysmartprice.com, fonearena.com, gsmarena.com, fonearena.com, androidheadlines.com, phonearena.com, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 12. 9. 2023, 18:35

Měl by mít údajně LIDAR jako Apple.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat