GUG prosinec – K vánočnímu těšení otevři si GUGčtení

GUG prosinec – K vánočnímu těšení otevři si GUGčtení
2023-12-01T15:00:58+02:00
• 1. 12. 2023

GUG.cz je komunita lidí, kteří rádi předají své vědomosti a u toho se sami učí něco nového. Jsme učitelky, podnikatelé, vývojářky i obyčejně neobyčejní geekové :) Pořádáme setkávání, streamujeme přednášky a další akce s jediným cílem – vzdělávat Česko v technologiích. Tohle je náš newsletter o dění v komunitě a věcech, které nás baví.

unnamed 600x200x

Zprávy z komunity

Listopad byl vražedný. Akce střídala akci rychleji než levá noha pravou při honbě za vánočními dárky. Pořádali jsme LamaDay zaměřený na AI ve vzdělávání. Kdo konferenci nestihl, může si pořídit záznam! Prezident Pavel osobně zahájil Týden pro digitální Česko, u čehož jsme jako hrdý partner nemohli chybět. Máme dva nové články, Jardy jsme se ptali na svět e-commerce a Lenka zavzpomínala na nejzačátkovatější začátky GUGu, jaké si dovedeš představit. Náš Denis stojí za webem Ceskazeme.cz pro vyhledávání parcel a domů, které mají propadnout státu. Od zítřka může Google začít mazat účty, které jsou bez aktivity déle než 2 roky. Revize starých účtů a zálohování vypadají najednou jako fajn program na svátky, že? Jestli chceš patřit mezi Google Certifikované trenéry 2024, věz, že jsou zrovna otevřené registrace, přihlášku je třeba podat do 3. prosince 2023. Mezi tím vším hledáme partnery pro podporu digitálního vzdělávání a po divokém podzimu nedočkavě vyhlížíme adventní zklidnění. I proto pořádáme do konce roku už jen pár akcí.

CO JEŠTĚ LETOS STIHNEME?

  • DigiDay #18 – Učíme (se) s AI

    • 7. 12. 2023, 17:00 – 21:00, živý stream
    • Přesvědčte se na vlastní oči, že školství v oblasti umělé inteligence rozhodně nezaspalo! Účast je bezplatná, stačí vyplnit registraci. Přihlášeno je již téměř 1400 účastníků, ale limity živého vysílání jsou nekonečné! Akci pořádáme ve spolupráci s Národním pedagogickým institutem ČR.
  • Self-Sovereign Identity
    • 7. 12. 2023, od 15:00, PEF MENDELU, Q16, Zemědělská 1665/1, Brno
    • The topic will be decentralised digital identity and Self-Sovereign Identity, its advantages, its use in practice and how to technically implement these technologies.
    • Speaker: Jakub Kočí from Absa Group, free entry, no registration needed.
  • Digitální snídaně #8 v Ostravě
    • 15. 12. 2023, 8:30 – 10:30, Ostrava, Impact Hub, Sokolská tř. 1263/24, Moravská Ostrava a Přívoz
    • Proč psát texty, které lidé chtějí číst? Může být copywriting nejúčinnějším nástrojem marketingu? A jak dát slovům váhu a přitom je nebrat příliš vážně? Zjistíte na offline setkání, které nasytí jak hlavu, tak tělo. Vstupné je za 0,- Kč, drobná snídaně bude na místě. POZOR, počet míst je omezen, tak se radši přihlaste co nejdřív! #kdosedrivregistrujedrivsnida

TIPY A TRIKY

Pro milovníky soap opery je tady listopadový příběh o tom, jak Sam Altman (ne)odešel z OpenAI. // Přepis audio nebo video souborů na text? A dokonce v češtině? Ano, díky cesky.ai. Jen bacha na osobní či firemní data. Ostatně, kritické myšlení vypni spíš při rozbalování dárků než při používání AI. // Secret Santové dozajista ocení Elfster! // Chystáš na nový rok konferenci? Mrkni na speaker-friendly tipy pro organizátory z pera Davida Grudla. // Pokud Ti dělá potíže odložit mobil a být chvíli offline, zkus adventní běhání a ještě tím pomáhej!

To je od nás letos vše. Nebylo toho málo, vedle jiného třeba skoro 43000 proškolených lidí. Kromě zdraví, klidu a spokojenosti Ti/si přejeme, ať o svátcích není nikdo sám doma… Na počtenou v novém roce!

RANDOM

GUG.cz je komunita lidí, kteří rádi předají své vědomosti a u toho se sami učí něco nového. Jsme učitelky, podnikatelé, vývojářky i obyčejně neobyčejní geekové :) Pořádáme setkávání, streamujeme přednášky a další akce s jediným cílem – vzdělávat Česko v digitálních dovednostech. Tohle je náš newsletter o dění v komunitě a věcech, které nás baví. Chceš být u zrodu několika skvělých akcí ročně? Máš zájem být v komunitě stejně nadšených lidí, jako jsi ty? Není nic jednoduššího než se přidat do GUGu a stát se členem naší #gugfamily!

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat