Google představil novinky, které míří do prohlížeče Chrome

Google představil novinky, které míří do prohlížeče Chrome
2023-12-22T18:49:54+02:00
• 23. 12. 2023

Zdroj: Dotekomanie

Google na svém blogu představil hned několik novinek, které míří do webového prohlížeče Chrome. Novinky se týkají nejen vylepšení bezpečnosti a kontroly hesel, ale také přináší vylepšení řízení výkonu a jednu praktickou funkci.

Novinky v Google Chrome

Chrome má v sobě zabudovanou bezpečnostní kontrolu hesel nazývanou Safety Check. Ta se stará o kontrolu uložených hesel a zároveň tato hesla kontroluje, zdali nedošlo k jejich kompromitaci a zneužití. Nově se tato funkce bude automaticky spouštět na pozadí při spuštění počítače. Kontrola hesel tak bude inicializovaná automaticky a ještě mnohem dříve, než dojde ke spuštění samotného prohlížeče.

M120 Safety Check Updates Inline 1920x1080x

Zdroj: Google

Funkce Safety Check kromě hesel kontroluje také instalovaná rozšíření a upozorní, pokud budou vyhodnoceny jako potenciálně škodlivá. V neposlední řadě funkce také kontroluje uložená oprávnění pro webové stránky. Pokud nějaký web dlouho nenavštívíte a udělili jste jim například přístup k poloze, nebo mikrofonu, bude nabídnuto toto oprávnění odebrat.

Další funkcí, která bude jistě vítána je vylepšení pro skupiny karet. Jak jistě víte, pokud máte mnoho karet, můžete je tematicky, nebo dle kategorií seskupovat do skupiny karet. Skupinu je možné pojmenovat a přidat barevné označení. Když jste ale prohlížeč zavřeli, skupiny karet se smazaly.

Chrome M120 Blog In line Asset 1width 1000format webp 1000x666x

Zdroj: Google

Nyní Chrome dostává praktickou funkci ukládání skupin karet, takže si uloženou skupinu karet například na pracovním počítači, budete moct otevřít třeba na notebooku. Kromě těchto dvou funkci Chrome také obdržel vylepšení řízení výkonu. Loni do Chrome dorazila očekávaná funkce pro řízení výkonu v rámci kterého dochází k uspávání nepoužívaných karet. Díky tomu dochází k úspoře operační paměti. Nedávno do Chrome dorazilo vylepšení, kdy se při najetí myši na kartu zobrazí informace o spotřebovávané paměti.

Chrome M120 Blog In line Asset 2width 1000format webp 1000x666x

Zdroj: Google

Nové funkce do prohlížeče Chrome dorazí během několika následujících týdnů a Google rovněž uvedl, že během příštího týdne do Chrome dorazí nové chytré funkce, které budou založeny na umělé inteligenci využívající model Gemini.

Zdroje: blog.google, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat