Evernote omezuje verzi zdarma, nová pravidla začnou platit 4. prosince aktualizováno

Evernote omezuje verzi zdarma, nová pravidla začnou platit 4. prosince [aktualizováno]
2023-12-02T15:00:11+02:00
• 2. 12. 2023

Zdroj: PCMag

Aktualizováno 2. 12.

Nakonec zde máme oficiální potvrzení omezení plánu zdarma u služby Evernote. Společnost uvádí, že neplatící uživatelé budou moci mít maximálně 50 poznámek a jeden připojený notebook. Pakliže máte v tuto chvíli více zařízení a více než 50 poznámek, stále k nim budete mít přístup a budete je moci upravovat, ale nové již nevytvoříte a ani nepřipojíte další počítač. Nově změny začnou platit od 4. prosince.

Původní článek 30. 11.

Platforma Evernote pro poznámky je na trhu už poměrně dlouho. V základu nabízí plán, který je zdarma, ale nabízí výrazně omezenější funkce, než které jsou k dispozici v plánech Personal a Professional. Jak se zdá, společnost chce současný bezplatný plán ještě více omezit a přimět tak uživatele platit.

Evernote možná přitvrdí proti bezplatnému plánu

Evernote nenabízí pouze aplikaci pro ukládání poznámek a seznamů, ale uživatelé také mohou ukládat fotografie, svůj účet napojit na aplikace třetích stran, jako je Google Kalendář, nebo podepisovat PDF či přidávat značky k obrázkům. Většina pokročilých funkcí je k dispozici pouze platícím uživatelům. Evernote si své prémiové funkce nechává řádně zaplatit, měsíční předplatné vyjde na 14,99 USD za plán Personal respektive 17,99 za plán Professional.

64871380 8d53 11ee 9ecf c5dfc3a661d7 960x640x

Zdroj: Engadget

Zdá se že Evernote chce ještě více omezit bezplatný plán, pravděpodobně s jediným cílem, přinutit uživatele využívat zpoplatněné plány. Podle dostupných informací společnost testuje výrazně omezenou verzi bezplatného plánu. Některým uživatelům se objevilo vyskakovací okno, které nabízí speciální slevu 40 % při přechodu na premium. Omezená verze by údajně měla nabídnout pouze jeden zápisník a 50 uložených poznámek. Je však otázkou, zdali tento krok uživatele přinutí k upgradu, nebo spíš platformu zcela neopustí a přejdou ke konkurenčním aplikacím. Společnost v současné době omezenou verzi testuje na méně než 1 % uživatelů, potvrdil její zástupce.

Zdroje: engadget.com, neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat