WhatsApp plánuje v aplikaci zobrazovat reklamy, neměly by ale být na hlavní obrazovce

WhatsApp plánuje v aplikaci zobrazovat reklamy, neměly by ale být na hlavní obrazovce
2023-11-10T16:35:38+02:00
• 10. 11. 2023

Zdroj: Dotekománie

Jednou ze skvělých vlastností aplikace WhatsApp je, že je zcela bez reklam. Je to skoro s podivem, že si aplikace tak dlouho drží čistý štít a žádné reklamy nezobrazuje. To by se ale brzy mohlo změnit, protože jisté náznaky poukazují na to, že by se reklama v aplikaci WhatsApp přeci jen měla objevit.

Reklama míří do aplikace WhatsApp

Letos v září sice šéf WhatsApp popřel, že by se reklama v aplikaci měla zobrazovat, zároveň ale uvedl, že je zpráva o této skutečnosti nepravdivá, čímž naznačil, že si za svým tvrzením tak úplně nestojí jistě. Společnost Meta se snaží do aplikace WhatsApp dostat reklamu již několik let a nyní, jak se zdá, k tomuto kroku opravdu dojde. Meta reklamu zobrazuje ve většině svých aplikací, najdeme ji na Facebooku, ale také například v aplikaci Messenger.

376275549 1692746947904852 7511897707455692650 n 1920x1079x

Zdroj: WhatsApp

Útěchou snad ale může být skutečnost, že by se reklama v aplikaci WhatsApp neměla zobrazovat na hlavní obrazovce s přehledem chatů a neměla by se snad zobrazovat ani v chatech. Naopak, umístěná bude pravděpodobně někde hlouběji v kanálech, nebo ve statusech. Jak nakonec Cathcart potvrdil, reklama ve WhatsApp je stále na stole a zřejmě je již v přípravě. Pro brazilský magazín Folha De S.Paulo sdělil:  „Článek tvrdil, že se chystáme umístit reklamy n hlavní obrazovku. To neuděláme, ani o tom nediskutujeme. Nemyslíme si, že je to správný model. Když lidé otevřou svou schránku, nechtějí vidět reklamu.

Reklamy by se však mohly objevit i na jiných místech – v kanálech nebo statusech. Například kanály by mohly vybírat poplatky za přihlášení k odběru, mohly by být exkluzivní pro placené členy nebo by majitelé mohli chtít propagovat kanál. Ale ne, nebudeme umisťovat reklamy do vaší schránky,“ dále vysvětlil Cathcart. Zatím není jasné, kdy se reklamy do aplikace WhatsApp dostanou, protože do celé záležitosti vstupují i obavy uživatelů o jejich soukromí. Vzhledem k tomu, že ale reklama představuje významný zdroj příjmů, dá se očekávat, že se reklama do aplikace dříve, či později, dostane.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat