Samsung by měl přijít s novými PHOLED displeji již v roce 2025

Samsung by měl přijít s novými PHOLED displeji již v roce 2025
2023-11-24T18:37:08+02:00
• 25. 11. 2023

Zdroj: GSM Arena

1

Značka Samsung je pojem v oblasti spotřební elektroniky, a pokud se jedná o mobilní telefony, patří na samou špici. Svého postavení dosáhl dokonalým zpracování svých telefonů a vysokou technickou úrovní a také jistou mírou inovátorství. Pokud se vám dostane do ruky nějaký z posledních modelů nejvyšší řady Galaxy S, jistě uznáte, že se jedná o skvělý kus hardwaru.

Samsung pracuje na nových PHOLED displejích

Samsung je také znám tím, že se snaží přicházet s novými věcmi na poli technologických inovací a je to on, kdo mnohdy udává technologický směr, který kopíruje i sám Apple a další výrobci. Jednou z novinek, se kterou by mohl jihokorejský výrobce v brzké době přijít, je nový typ OLED displeje, který by mohl být představen v roce 2025, a to i navzdory tomu, že vývoj údajně neprobíhá úplně bez problémů. Původní odhadovaný termín uvedení tohoto nového typu displeje měl být již příští rok.

Galaxy S23 Ultra 12 6000x3368x

Galaxy S23 Ultra; zdroj: Dotekománie

Nový displej by měl přijít s technologií PHOLED (Phosphorescent organic light-emitting diodes) a je typem OLED technologie, která využívá fosforence, která je mnohem účinnější, než fluorescenční OLED. U současné OLED technologie Samsung používá fosforeskující červené a zelené subpixely, ale modré subpixely jsou stále na bázi fluorescenční. Nové fosforeskující diody nabízejí 100% vnitřní světelnou účinnost ve srovnání se stávajícími modrými fluorescenčními diodami, které nabízejí pouze 25% světelnou účinnost.

Pokud bude Samsung úspěšný a podaří se mu vyvinout modré fosforeskující diody, které budou fungovat správně, pak by se mu podařilo dosáhnout výrazně lepší energetické účinnosti displejů. Bohužel je zde ale jeden problém a tím je skutečnost, že tyto fosforeskující diody dosahují pouze 55% životnosti fluorescenčních diod a to je to, co Samsung brzdí ve vývoji. Mnoho odborníků si myslí, že se Samsungu nepodaří nové displeje představit v termínu, který si předsevzal. Každopádně má našlápnuto na to, aby byl první výrobcem, který s novou PHOLED technologií prorazí na trh, což by mu minimálně mělo zajistit jistou konkurenční výhodu.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Martin Jerabek

25. 11. 2023, 11:39

Samsung už dlouho neudává trend a konkurence ho vždy ve všem předhání, viz focení, kvalitou displeje atd.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat