GUG listopad – Listí šustí ve větru, začti se do GUGletteru

GUG listopad – Listí šustí ve větru, začti se do GUGletteru
2023-11-10T07:19:29+02:00
• 1. 11. 2023

GUG.cz je komunita lidí, kteří rádi předají své vědomosti a u toho se sami učí něco nového. Jsme učitelky, podnikatelé, vývojářky i obyčejně neobyčejní geekové :) Pořádáme setkávání, streamujeme přednášky a další akce s jediným cílem – vzdělávat Česko v technologiích. Tohle je náš newsletter o dění v komunitě a věcech, které nás baví.

unnamed 600x200x

ZPRÁVY Z KOMUNITY

Milovníci Vánoc už sice netrpělivě hledí do budoucnosti, my se ale ještě ohlížíme, co se dělo v říjnu. Odvysílali jsme DigiDay #17 na téma Internetové bezpečnosti a to nejzajímavější z něj jsme pro zaneprázdněnce vypíchli na Linkáč. V Brně proběhl v rámci Dnů AI Hackathon, který přinesl 30 účastníků (z toho 5 žen), 9 témat a 6 hodin hackování. V téže metropoli se jen o pár dní později sešlo 230 učitelů a učitelek z celé republiky na BUMeetingu, aby se v sobotu zúčastnilo 40 workshopů v 8 paralelních blocích. V Plzni se učitelé zase zamýšleli nad digitálními kompetencemi žáků (a možná i samotných učitelů). Go #EDU, go!

V Ostravě se digitálně snídalo na téma SEO. Proběhly dvě GUGeří svatby a my ze gratulujeme Lídě a manželům Biberlovým! Naše řady rozšířili Lukáš, Karolina, Petr a Honza. Nejen s nimi jsme se potkali na podzimním Gugování ve sluncem zalité Praze a ujasnili jsme si naše hodnoty. Přidej se k nám, jestli chceš vidět GUGery pracující v kontejneru! Nebo dojdi na některou z nadcházejících akcí! Ať si příští měsíc nebroukáš Nic zvláštního se nestalo, pršelo a pak přestalo, jak to bejvá když je listopad…

  • Lama Day
    • 4. 11. 2023, Praha, cowork Opero, Salvátorská 931/8
    • Dlouho avizovaná akce pro rodiče, učitele/učitelky a nadšence plná přednášek a workshopů zaměřených na využití AI ve vzdělávání je za dveřmi! Že tyhle listopadový písně od léta už slýcháš? Opakování matka moudrosti, pár volných míst ještě máme a navíc jsme přidali možnost zúčastnit se také online!
  • Dny AI 2023
    • 30. 10. – 5. 11. Praha
    • Brno, Ostrava a Plzeň už to mají za sebou (co se programu týče), ale v Praze Dny AI ještě neřekly své poslední slovo! Potkáme se na některé akci?
  • Konference Google pro vysoké školy
    • 3. 11. 2023, Praha, sídlo Google ČR
    • Konference určená primárně vedení vysokých škol a jejich IT oddělení. Zazní novinky v oblasti AI pro vysoké školy, tým Google for Education se podělí o svůj závazek podporovat digitální transformaci a udržitelnou budoucnost institucí a představí nejnovější řešení Google for Education. Chyť si své místo.
  • Jak může funkcionální přístup obohatit OOP programátory?
    • 15. 11. 2023, Jihlava, Vysoká škola polytechnická Jihlava, od 17:00
    • Máš rád(a) klidný spánek a prázdné error logy? Roman „Džoukr“ Provazník našel klid a mír ve funkcionálním programování a rád se podělí o koncepty, které mohou totéž zajistit i těm, kdo dělají OOP. Které vlastnosti funkcionálního přístupu přinesou největší benefity a na které lze naopak klidně zapomenout? Registruj se a uvidíš!
  • Týden pro digitální Česko
    • 20. – 24. 11. 2023
    • GUG.cz je jedním z partnerů akce Týden pro digitální Česko, jejímž organizátorem je Úřad vlády České republiky. Po celé ČR se budou v tomto termínu pořádat kurzy, přednášky a webináře pro rozvoj digitálních dovedností a znalostí. Najdi si v seznamu nejbližší akci a vzdělávej se s profesionály. Máš na to celý týden! Budoucnost je digitální!
  • Digitální snídaně – co je nového v AI
    • 24. 11. 2023, Ostrava, Impact Hub
    • Ani v listopadu nepřijdeš o Digitální snídani, která nasytí Tvůj žaludek i touhu po vědění! Možná se akce bude jmenovat trochu jinak, možná budou na místě dva speakeři, ale každopádně se budeme bavit o umělé inteligenci! Detaily ladíme a až vše rozsekneme, dáme to ven.

TIPY A TRIKY

Tech Radar Choice Award zná vítěze pro rok 2023, tak se mrkni, která zařízení patří mezi tech-špičku letošního roku. / Kapesní zařízení Flipper Zero mezi nimi sice není, ale jako tip pro na dárek pro pentestery se může hodit. / Mezi námi, než začneš nakupovat dárky, spočítej si hodnotu LEGA, které už doma máš, ať zbytečně neutrácíš! / Představ si svět, ve kterém más všechny chatovací nástroje v jedné jediné appce. Brzy se může stát realitou! / Chceš z reality naopak utéct a zažít rozlučku se svobodou ve světě Black Mirror? Nenech si ujít nosedive larp! / Se svobodou už máš po rozlučce a teď nevíš, zda/co si počneš? Posviť si na témata rodičovství, protože jedna dobrá otázka Ti může změnit život. / Hromada práce, prošvihnuté termíny, faktury po splatnosti, děti brečí a na víkend má přijet tchyně? Tak to se rozhodně netoč v kruhu! Není zač, muhehehe… Díky, žes nás dočetl(a) až sem, znamená to, že Tě zajímáme a z toho máme radost.

GUG.cz je komunita lidí, kteří rádi předají své vědomosti a u toho se sami učí něco nového. Jsme učitelky, podnikatelé, vývojářky i obyčejně neobyčejní geekové :) Pořádáme setkávání, streamujeme přednášky a další akce s jediným cílem – vzdělávat Česko v technologiích. Tohle je náš newsletter o dění v komunitě a věcech, které nás baví. Chceš být u zrodu několika skvělých akcí ročně? Máš zájem být v komunitě stejně nadšených lidí, jako jsi ty? Není nic jednoduššího než se přidat do GUGu a stát se členem naší #gugfamily!

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat