Betaverze iOS 17.2 představuje důležitou bezpečnostní novinku pro iMessage

Betaverze iOS 17.2 představuje důležitou bezpečnostní novinku pro iMessage
2023-11-01T18:00:41+02:00
• 1. 11. 2023

Zdroj: 9to5mac

Nedávno zpřístupněná vývojářská betaverze systému iOS 17.2 přináší řadu novinek. Jednou z nejzajímavějších je nová bezpečnostní funkce u zpráv iMessage: pomocí tzv. Contact Key Verification můžete mít jistotu, že vaše zprávy dostane pouze ten člověk, kterému jsou určeny.

Funkce Contact Key Verification

Apple tuto novinku popisuje takto:

Pomocí iMessage Contact Key Verification se mohou uživatelé přesvědčit, že posílají zprávy pouze těm lidem, kterým zamýšlejí. Funkce Contact Key Verification využívá transparentnosti klíčů k automatickému ověření toho, že služba distribuce bezpečnostních klíčů iMessage vrací pouze klíče zařízení, které byly ověřeny a auditovány. Když uživatel aktivuje funkci Contact Key Verification, bude ihned upozorněn na případné chyby ověření.

Pokud by bylo zapotřební ještě vyšší úrovně zabezpečení, je možné Contact Key Verification použít také osobně, přes FaceTime, nebo prostřednictvím jiného zabezpečeného hovoru.

Uživatelé si budou moci přiřadit k novému nebo již existujícímu kontaktu veřejný šifrovací klíč, a pak zapnout funkci Contact Key Verification pro tento zvolený kontakt.

Contact Key Verification

Zdroj: 9to5mac

Vyžaduje iOS 17.2

Abyste mohli iMessage Contact Key Verification vyzkoušet, musí všechna zařízení přiřazená k vašemu iCloud účtu používat systémy iOS 17.2 Beta, macOS 14.2 Beta a watchOS 10.2 Beta; další možností je se odhlásit ze služby iMessage na zařízeních s jinou verzí systému.

Následně můžete funkci aktivovat zde: Nastavení iPhone > vaše jméno > Contact Key Verification (úplně dole) > Zapnout.

Funkce ověření pomocí Contact Key Verification tak může být velmi užitečným nástrojem zejména pro takové uživatele, kteří mají přístup k extrémně citlivým informacím, a chtějí mít naprostou jistotu, že se tyto informace v žádném případě nedostanou do nepovolaných rukou. Přestože takovýchto uživatelů bude ve skutečnosti velmi malé procento, zapnutí této funkce naprosto neomezuje používání zpráv iMessage. Dá se tedy očekávat, že Contact Key Verification bude používána mnohem více než například obdobná bezpečnostní funkce Režim blokování, která byla představena loni se systémem iOS 16.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat