Google Meet získává novou funkci pro detekci zvednutí ruky při videohovorech

Google Meet získává novou funkci pro detekci zvednutí ruky při videohovorech
2023-11-25T19:35:43+02:00
• 25. 11. 2023

Zdroj: Google

Služba Google Meet poskytuje možnost videohovorů v rámci firemního pracovního prostředí Google Workspace. Aplikace nyní získává jednu užitečnou funkci, která je již k dispozici pro všechny uživatele.

Google Meet získává novou funkci

Nová funkce umožňuje využívat gesta zvednutí ruky namísto kliknutí na ikony, pokud se chcete ve schůzce přihlásit ke slovu. Funkce zvednutí ruky signalizuje v aplikaci Meet ostatním, že se chcete přihlásit ke slovu, abyste přerušovat aktuálně mluvícího účastníka na schůzce. Moderátor schůzky je na toto upozorněn, aby vám mohl dát slovo. Doposavad toto fungovalo tak, že bylo nutné kliknout na ikonu ruky, podobně jako je tomu například u aplikace Teams.

1700642703 screenshot 2023 11 22 at 21359 pm story 760x428x

Zdroj: Neowin

Nyní je toto gesto zaznamenáno a přeneseno do schůzky, když zvednete ruku. Gesto je zaznamenáno kamerou, která vás snímá. Gesta například využívá i nový systém iOS 17, ipadOS 17 a macOS 14 Sonora. Gesty rukou lze aktivovat reakce emoji, například vytvořením srdce rukou dojde k vytvoření emoji srdce a podobně. Podle Google gesto v aplikaci Meet bude fungovat tehdy, když nebudete aktuálně mluvit. Funkce je ve výchozím nastavení vypnutá a aktivovat ji lze v nabídce Další možnosti > Reakce > Gesto zvednutí ruky.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat