Motorola ukázala mobil s adaptivním displejem

Motorola ukázala mobil s adaptivním displejem
2023-10-25T18:00:52+02:00
• 25. 10. 2023

Zdroj: Motorola

Sem tam se společnosti pochlubí nějakým konceptem zařízení, které jde vyrobit, ale do produkčního modelu má ještě daleko. Nyní jsme se dočkali takového konceptu od Motoroly. Nejde ale o zcela nový nápad, spíše jinak pojatý.

Adaptivní mobil?

V tomto případě jde o mobil s ohebnou konstrukcí a displejem. Místo toho, abyste mobil zavřeli jako nějaký flip, tak se ohýbá na druhou stranu. Můžete z něj udělat v podstatě stříšku, případně ho jen lehce ohnout. Motorola se ale také pochlubila možností si ho trochu obtáhnout kolem zápěstí, ale jak je vidět, tak je k tomu nutné ještě přidat náramek, který ho drží. Nejde tak zcela ohnout. Jde tedy o trochu jiné pojetí než v případě Nubia Alpha.

Displej má úhlopříčku 6,9 palců, ale při plném ohybu z něj uděláte 4,6palcovou plochu v některých případech. Motorola jen uvedla, že se jedná o Full HD+ displej s technologií pOLED. Více technických specifikací nebylo prozrazeno. Spíše část tiskové zprávy věnovala společnost softwarovým vychytávkám podpořenými AI technologiemi.

Například byl ukázán upravený způsob snímku obrazovky, přičemž dojde k rozmazání jmen a profilových fotografií. Také jsou zde lepší technologie pro skenování dokumentů a další podobné vychytávky. Zde je ale možné, že se dočkáme aplikací pro mobily Motorola, možná i pro další, ale k tomu nemáme jakékoliv další informace.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat