Google Peněženka nově umožňuje přidání palubních lístků přes webové rozhraní

Google Peněženka nově umožňuje přidání palubních lístků přes webové rozhraní
2023-10-31T09:35:25+02:00
• 31. 10. 2023

Zdroj: Phone Arena

Aplikace Peněženka od Googlu, která ještě nedávno nesla název Google Pay, již dlouhou dobu nabízí mnohem více než pouhé bezkontaktní platby mobilem či hodinkami. Do této aplikace lze přidat například jízdenky, vstupenky na akce nebo také i palubní lístek některých leteckých společností. Tato možnost byla doposud však dostupná pouze skrze mobilní aplikaci, nyní ale dostává rozšíření, které umožní přidat do této služby palubní lístek i z webové rozhraní vašeho počítače.

Google Peněženka

Nová funkce přidání palubního lístku skrze prohlížeč je již nyní dostupná a funguje stejně, jako ji známe z mobilních telefonů či tabletů. Po otevření palubního lístku se uživateli zobrazí známá ikonka sdílení a právě zde přibyde možnost přidání do Peněženky. Tato funkce má pouze jediné omezení, a to takové, že možnost přidání do Peněženky musí podporovat samotná letecká společnost. Například finský Finnair tuto možnost kupodivu nenabízí, přestože má vlastní mobilní aplikaci.

capture 20231029191739245 823x913x google wallet sharing passes c 1 1224x1871x

Zdroj: 9To5Google

Po kliknutí na tlačítko sdílet a vybrání možnosti vložení do Peněženky se vygeneruje dlouhá URL adresa, která uživatele přesměruje na web aplikace a vložení by pak mělo proběhnout automaticky. Peněženka vás také upozorní, že jakmile palubní lístek jednou vložíte, nebude již možné ji odebrat. Tato možnost je zkrátka nevratná. Kromě palubních lístků tato novinka pro webový prohlížeč podporuje také přidání například vstupenek, postup vložení je pak zcela identický.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat