Změny v Youtube Shorts, odstranění odkazů jako krok v boji proti spamu

Změny v Youtube Shorts, odstranění odkazů jako krok v boji proti spamu
2023-08-15T19:30:55+02:00
• 15. 8. 2023

Zdroj: Dotekománie

Krátká videa Shorts na video platformě Youtube se těší veliké oblibě, podobně jako je tomu na konkurenčních platformách TikTok a Instagram. Krátká vide jsou trendem současné doby a můžeme si s klidem říci, že jsou hlavním obsahem, který uživatele na tyto platformy přivádí. Vedle toho ale také mohou být zdrojem obsahu v podobě odkazů na škodlivé weby.

Youtube podniká kroky k vylepšení své video platformy

Youtube aktuálně v rámci svých krátkých videí Shorts řeší, jak se škodlivými odkazy naložit. Shorts totiž mimo jiné nabízejí i pohodlný způsob, jak do popisu, komentářů a obsahu vkládat odkazy na externí weby. To s sebou ale nese negativní efekt v podobě zvýšeného výskytu spamu. Proto bude od 31. srpna zrušena možnost umísťovat odkazy napříč celou platformou. Rovněž budou veškeré odkazy ve všech oblastech deaktivovány.

YouTube Shorts Links Removed 1080x1080x

Zdroj: Fonearena

Youtube chce 23. srpna představit nový způsob, jakým budou moct tvůrci nasměrovat diváky na externí obsah. Nově by se mělo jednat o odkazy, které se budou nacházet v blízkosti tlačítka pro přihlášení odběru. Tvůrci budou mít možnost využít tento prostor pro umístění odkazů na weby, své profily na sociálních sítích, nebo pro propagaci reklamní spolupráce.

YouTube Shorts Update Aug 2023 649x650x

Zdroj: Fonearena

Youtube vnímá to, jak moc důležité jsou odkazy, které vedou z krátkých videí na video kanály tvůrců, a proto pracuje na novém a bezpečnějším způsobu, který by měl být implementován do konce září. Rovněž se snaží podnikat kroky proti falešným video kanálům, které se vydávají za populární tvůrce a veřejné osobnosti, a rovněž se zaměřuje na vylepšování nástroje pro kontrolu spamujících a nevhodných komentářů.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat