WhatsApp testuje generování nálepek pomocí umělé inteligence

WhatsApp testuje generování nálepek pomocí umělé inteligence
2023-08-16T19:35:51+02:00
• 16. 8. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Někteří testeři, kteří jsou členy beta programu WhatsApp pro Android, si všimli, že se v aplikaci objevila nová funkce pro generování nálepek pomocí umělé inteligence. Informuje o tom známý web WABetaInfo, který sleduje novinky, jež se připravují v aplikaci.

WhatsApp pracuje na funkci generování nálepek pomocí AI

Podle zjištění nová funkce generuje nálepky pomocí zadávání textového popisu. Není úplně jasné, jaký model vývojáři zvolili, ale měla by fungovat na stejném principu, jaký používají DALL-E nebo OpenAI. Mělo by se ale jednat o bezpečnou technologii, kterou nabídne přímo společnost Meta, která aplikaci WhatsApp vlastní.

WA AI STICKER GENERATION FEATURE ANDROID 1440x1608x

Zdroj: WABetaInfo

Zatím není úplně jasné, jak bude generování nálepek zabezpečeno, a je jasné, že s použitím umělé inteligence mohou mezi uživateli panovat jisté obavy související se soukromím, nebo také šířením nálepek s nevhodným obsahem. WhatsApp ale i v tomto případě bude nabízet možnost nevhodné nálepky nahlásit. Podle sdělení webu WABetaInfo by měly být nálepky, generované ve WhatsApp aplikaci pomocí AI, snadno rozeznatelné. Je tedy možné, že takové nálepky budou mít určitý specifický znak, aby bylo patrné, že byly vytvořeny pomocí AI. Microsoft má toto ošetřené tak, že ve svém chatu opatřuje nálepky generované AI pomocí štítku Bing.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat